Évzáró díjátadó Gála Budapesten – 9 békéscsabai a „legek” között

A pénteken este megrendezett MASZ Évzáró és Díjátadó Gálán  kerültek átadásra az Év legjobb atlétáinak, és az Év edzőjének  elismerései; az országos csúcsot elért versenyzők és az Európai Atlétikai Szövetség kitüntetései.

Tóth Sándor ügyvezető igazgató és Dr. Ferenczi Attila elnök büszkék lehetnek, hogy a magyar atlétika, s Békéscsaba város legeredményesebb klubját vezetik, hiszen a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club atlétái főszereplők voltak ezen az estén a 2016.évi kiemelkedő eredményeik alapján:

 

Az Év férfi atlétája Baji Balázs, országos csúccsal EB ezüstérmes, fedett VB hatodik, olimpiai elődöntős gátfutója. Edzője ifjabb Tomhauser István.

ev-atletaja-baji-balazs-es-edzoje-tomhauser-istvan

 

Az Év női atlétájaMárton Anita, országos csúccsal olimpiai bronzérmes, EB ezüstérmes és fedett pályás országos csúccsal fedett VB ezüstérmes súlylökője.

Edzője Eperjesi László.

 ev-atletaja-marton-anita-edzoje-eperjesi-laszlo

 

Az Év edzője  2016-ban: Eperjesi László 

ev-edzoje-eperjesi-laszlo

Az Év ifjúsági női (U18) atlétája: Pavuk Tira 2000 m akadályfutó.

Edzője: Urbanikné Rosza Mária

ev-ifi-atletaja-pavuk-tira-edzoje-une-rosza-mariaelnok-gyulai-m

Az Európai Atlétikai Szövetség edzői díját kapták:
Tomhauser István és Urbanikné Rosza Mária.

img_1289-masolas

Itt köszöntötték az idei év legnagyobb versenyére, az Olimpiára kvalifikáltak atlétákat és a  nemzetközi eseményeken kiemelkedő teljesítményt nyújtott sportolókat és edzőiket, közöttük is Kovács Barbara gyalogló olimpikont és edzőjét Germán Tibort, valamint Bogdán Annabella EK 7. helyezett gerelyhajítót, és edzőjét Eperjesi Lászlót.

a-masz-2016-dijatadon-az-orszag-legjobb-klubja-a-bekescsabai-5-atleta-es-4-edzo-dijazott

A képen balról jobbra: Bogdán Annabella, Pavuk Tíra, Urbanikné Rosza Mária, Eperjesi László, Márotn Anita, Baji Balázs, Kovács Barbara, ifjabb Tomhauser István, Germán Tibor