Ünnepeltek a csabai atléták

December 17- én a FEK Étteremben tartotta évzáró bankettjét a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club, ahol hagyományosan egy színvonalas műsor keretén belül tekintenek vissza az év legszebb, legemlékezetesebb pillanataira és eredményeire. Czeglédi Katalin marketing menedzser ezúttal műsorvezetőként is jelesre vizsgázott, kiemelte a club hagyományosan fontos értékeit: múlt- jelen- jövőkép fontosságát.dr-ferenczi-attila-elnokunk-koszontoje_222x333

Az est a Salamon Magic Show rendkívül látványos bűvész mutatványával kezdődött, ezúttal a cilinderből is olimpiai-, világ és Európa bajnoki érmek kerültek elő! Dr. Ferenczi Attila tanácsnok, a club társadalmi elnöke ezúttal is a tőle megszokott tájékozottsággal és alapossággal értékelte az évet.

Szigeti Csaba városi sportcsoport vezető helyszíni riport formájában szólította meg a club három olimpikonját, akik idén Rióban öregbítették tovább hírnevünket. Elsőként a bronzérmes Márton Anita súlylökőnkanita-ermet-varazsol_500x333lett köszöntve, aki egészen fantasztikus pályafutást tudhat már most is maga mögött, ebben az évben minden világversenyéről éremmel térhetett haza. Edzője, Eperjesi László röviden felvázolta azt a rögös utat, amivel tanítványának és neki meg kellett küzdenie korábban, és azt a biztonságos hátteret, amit ma már a MASZ és a klub biztosít az eredményes felkészülésükhöz. Az est másik kiemelt díjazottja Baji Balázs gátfutónk volt, aki Európa Bajnoki ezüstérme mellé országos csúcsot is futott, hamarosan államvizsgázik az állatorvosi egyetemen és még arra is volt ideje, hogy szeptemberben feleségül vegye Szikszai Johanna modellt, egykori atlétánkat. Ezzel már 4-re növekedett a klub atléta házaspárjainak a száma. Edzője ifj.Tombalazs-varazsol_500x333hauser István ezúttal nem tudott itt lenni, nevelőedzőjéről Medovarszki Jánosról is megemlékeztünk.

Harmadik olimpikonunk Kovács Barbara gyaloglónk következett a díjazásban. Edzője Germán Tibor kiemelte tanítványa elhivatottságát, és bízik a töretlen fejlődésében.

toth-sandor-evertekeloje_500x333

Tóth Sándor mesteredző, ügyvezető igazgató értékelésénél előbb a múlt nagy bajnokait köszöntötte, többek között Csendes Ildikó, Kun Alice, Urbanikné Rosza Mária és Urbanik Sándor. Ezt követően a magyar válogatottak, közöttük is elsőként Pavuk Tíra akadályfutó Ifjúsági EB ezüstérmesünket és Bogdán Bella EK 7. helyezett gerelyhajítót köszöntötte.

Országos bajnokok és dobogósok díjazása következett, minden versenyző teljesítményéhez egy-egy emléket idézett fel a mester. Vaszkán Gábor a Kölyök Atlétika és a Sport XXI. Program Dél-alföldi koordinátora beszámolójában kiemelte a klubban működő négy utánpótlás műhelycsoport működését békéscsabai, gyomaendrődi és szeghalmi helyszínekkel.

Ezen az estén mindenki egy ajándékkal és nagyszerű élménnyel gazdagodott, szerencsések atlétáink, akik ilyen világklasszisok klubjában nevelkednek.

Gyulai Márton főtitkár elégedettségének adott hangot, hogy Békéscsabán különlegesen eredményes évet zártak az atléták.

A közös csoportképet követően vacsora, óriástorta következett. Ezen az estén minden atléta egy-egy klublogos sportmezzel távozott, amit büszkén viselhet 2017-ben a versenyeken.
csoport_500x333