Kovács Barbara egyéni csúccsal 12. a Gyalogló EK-n

2017.május 20.

A Csehországi Podebradyban rendezték meg a hétvégén a Gyalogló Európa Kupát. A válogatottba Germán Tibor edző és Kovács Barbara gyaloglónk kapott meghívást.

Barbara egyéni csúccsal 1:33,45-el a magyar csapat legjobbjaként, a 12.helyen végzett. Barbara ezzel az időeredményével biztosította a helyét a Londoni Világ Bajnokságra

Barbara így számolt be a versenyről:  Izgatottan vártam az idei év első világversenyét, ahol rajthoz állhattam ebben az évben. Szerettem volna, hogyha ezen a versenyen végre összejön  egy jó időeredmény. Az edzéseim alapján ez már bennem volt, de előző versenyeim nem úgy sikerültek, ahogy azt edzőmmel, Germán Tiborral terveztük.  Pénteken utaztunk ki Csehországba, Podebrady-ba  a verseny helyszínére, ahol már ismerős környezet fogadott minket. Vasárnap 13.00kor volt a női 20km-es gyaloglás rajta. Napos, picit szeles idő fogadott minket aznap. Örülök az új egyéni csúcsnak, és a 12.helyezésnek. Készülünk a további megmérettetésekre, most hétvégén rajthoz állok az Egyetemi és Főiskolai Bajnokságon, utána következő hétvégén pedig Gyalogló Szuperliga versenyen veszek részt.
Szeretném megköszönni a sok biztatást, támogatást klubomnak, a városnak, edzőmnek, családomnak és barátaimnak akik mellettem álltak. Nekik is köszönhetem ezt a szép eredményt!
Megyünk tovább a céljaink felé, sok mindent kell még tanulnom, de úgy érzem jó úton haladunk.