Rekord létszám és kiváló hangulat a Sport XXI-es versenyen Békéscsabán

2017. október 05.

„Ismét jelesre vizsgázott a Tóth Sándor mesteredző által összefogott Kopp Békéscsabai Atlétikai Club edzői gárdája, hiszen kiválóan megrendezett versenyt bonyolítottunk le október 5-én a Dél – Kelet Magyarország Régió Sport XXI. Program keretein belül, mely a Magyar Olimpiai Bizottság által támogatott és a Magyar Atlétikai Szövetség égisze alatt zajló rendezvény volt. A két megyésre szűkülő régiónk így is szép számban képviseltette magát, hiszen a két korosztályban összesen 23 csapat indult!

Első ízben vettek részt a versenyünkön, a legnagyobb vidéki bázisunk az Orosháza Eötvös József Katolikus Általános Iskola tanulói, akik legnagyobb létszámban, 6 teljes csapattal neveztek a rendezvényre és az U 11- eseknél 78 ponttal diadalmaskodtak. A békéscsabai Kazinczy Ferenc Ált. Isk. (67), illetve az Erzsébethelyi Ált. Isk. (65) előtt, így tehát mindhárom fokára a dobogónak utánpótlás csoportjaink tanulói állhattak fel, mintegy tükörképet adva az ott folyó szakmai munkáról. Az U13 korosztályban a HÓDIÁK SE bizonyult a legjobbnak 500 ponttal a békéscsabai Kazinczy Ferenc ÁI (437)- és a Békéscsabai AC (431) csapatai előtt, itt is sikeresnek tekinthetjük a szereplésünket. A kicsiknél 12-, míg a nagyobbaknál 11 csapat indult, összesen tehát 184 fő vett részt.

Ezen a napon a kicsiknek minden versenyszámot teljesíteniük kellett: sprintváltó, sprint-szlalomváltó, lökés, hajítás, rúdugrás, távolugrás, 800m akadályfutás, míg a nagyoknak választaniuk kellett a 8x50m-es váltón kívül 4 egyéni számot a 60m sík, 1200m akadály, távolugrás, súlylökés és diszkoszvetés közül.

A mögöttünk hagyott verseny méltó propagandája volt az atlétika sportágnak, az első ízben résztvevő gyerekeknek örökre élményt nyújtott és elhivatottságot a továbbiakra.

A program sorozat következő állomására a Békéscsaba melletti Pósteleken kerül sor mezei futóverseny formájában október 21-én.” – így értékelte a versenyt Vaszkán Gábor, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club utánpótlás edzője és a DKMR koordinátora.

 

Jegyzőkönyvek:

DKMR-U 11-2017. Pálya 2

DKMR-U 13-2017. Pálya 2