Gregor László és Apáti Bence is győzött a Mezei Liga 1.fordulóján

Békéscsaba – Pósteleken megkezdődött a 2017/2018. évi Mezei futó Magyar Liga  sorozat. A férfi 7 km-es távján a rendező Kopp Békéscsabai AC sokszoros bajnok atlétája, Gregor László  győzött – Pápai Márton /DSC-SI és a juniorok közül elsőként beérkező  Palkovits István /KARC előtt.

– Nagyon jól éreztem magam, szerencsére ideális futóidő volt. A verseny korai szakaszában el tudtam lépni a mezőnytől és el tudtam dönteni az első hely kérdését. Az utolsó körre egy kicsit visszavettem, csak arra koncentráltam, hogy megtartsam a vezetést – értékelte versenyét Gregor László a behir.hu-n.

Az ifjúsági korcsoportokban a győri EYOF sikeres atlétája, az ezüstérmes Apáti Bence/Kopp Békéscsabai AC győzött.

A klub további dobogósai: Szabó Ádám serdülő ezüstéremmel, Pavuk Tíra junior bronzéremmel zárta a versenyt.

Szép számmal jöttek ki az amatőrök a ragyogó napsütésben, a 4000 m-es futamra. Ezen a távon két ismert békéscsabai futó,Varga István és Gyebnár Éva győzött .  A rendezvény a Békés Megyei Szabadidősport Szövetséggel közösen szervezett Gyalogló Világnapi sétával zárult.

Tóth Sándor versenyigazgató kiemelte a versenybíróink kitűnő munkáját és a rendezvény hangulatát. A csodálatos környezetű rendezvényen sültkolbásszal is szolgált a rendező klub. Köszönet jár a Pósteleki Parkerdőt üzemelő KÖVIÉP Kft-nek a szíves vendéglátásért, és a klub és rendezvény névadójának Kopp Export Import Kft-nek és FORTECG Kft-nek is.  Kiválóan reprezentálta Békéscsaba természetvédelmi értékét a Mezei Magyar Liga 1.forduló az ország szinte valamennyi klubjából ideérkező, mintegy 500 sportoló előtt.

Eredmények

A sorozat következő állomása: november 11. Szekszárd – Sötétvölgy.