A Békéscsabai Sportgálán díjazták atlétáinkat

2017.december 11.

Hétfőn a Csabagyöngye Kulturális Központban rendezték meg a látványos Békéscsabai Sportgálát, ahol a legtöbb elismerést a klubunk kapta.

Az év békéscsabai sportolónője Márton Anita, a Kopp Békéscsabai AC súlylökője lett, aki a belgrádi fedettpályás Európa-bajnokságon arany-, a londoni világbajnokságon ezüstérmet nyert! Az Év Békéscsaba edzője címet Anita felkészítője, Eperjesi László nyerte el.

Az év békéscsabai sportolója Baji Balázs lett, aki a londoni atlétikai világbajnokságon 110 gáton bronzérmes lett, és megnyerte az Universiadén ezt a számot, edzője ifjabb Tomhauser István.

Az év utánpótláskorú fiú sportolója Apáti Bence, a Kopp Békéscsabai AC középtávfutója lett, aki a Győrben rendezett Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon 1500 méteren második lett, felkészítője Tóth Sándor mesteredző.

Az Év Fair Play-díjasa Pavuk Tíra atlétánk, aki a grossettói U-20- as Európa-bajnokság 3000 méter akadály számában a verseny közben megállt, hogy elesett, megsérült társán segítsen, edzője, Urbanikné Rosza Mária.

Díjazták a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club futóját, Mihály Rékát, aki kivívta a siketolimpián való szereplés jogát, és a 800 méteres síkfutásban a 7. lett, felkészítője Tóth Sándor mesteredző.

Elismerésben részesültek a Kopp Békéscsabai AC versenyzői közül még gyaloglónk Kovács Barbara, és edzője Germán Tibor, a gerelyhajítónk Bogdán Annabella, a futónk Novák Natália, és a diszkoszvetőnk Szebegyinszki Richárd.