OTP 30. Szilveszteri Futógála

Chipes időmérés – Mening Harmincasok futama

2017-12-31

Vasárnap reggel eleredt az eső Békéscsabán, ám ez sem tántorította el a lelkes futókat a Városi Sportcsarnoknál, hogy részt vegyenek a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club által immáron harmincadik alkalommal megrendezett OTP Szilveszteri Futógálán.

A rendezvény történetében először chipes időmérés volt, így mindenki pontosan megtudhatta az időeredményét, és a helyezésétszinte a célbaérkezés utáni pillanatban. Pontban tíz órakor Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere és Márton Anita olimpiai bronzérmesünk pezsgő durranással indította az első futam résztvevőit, majd öt perccel később dr. Ferenczi Attila és dr. Fábián Ágnes tanácsnokok indítottáka második futamot.

Az igazolt férfiaknál hármas csabai siker született, Gregor László győzött, aki a viadal után egyből Varasdra indult, ahol részt vesz az éjféli utcai futóversenyen. A nőknél szintén a rendező klub atlétája Pap Csilla győzött, aki megelőzte a debreceni színekben induló, korábbi békéscsabai futót, Kácser Zitát.

A küzdőterén a négy olimpiát megjárt kiváló gyalogló, Urbanik Sándor és Czeglédi Katalin marketingvezető köszöntötte a békéscsabai válogatott atlétákat, köztük a 2017-es belgrádi fedettpályás Európa-bajnokságon aranyérmes, és a londoni szabadtéri világbajnokságon ezüstérmes súlylökőnőt, Márton Anitát. Megható pillanata volt az ünnepségnek, amikor egy kerékpárt nyújtottak át a Siketlimpián értékes helyezéseket szerzett Mihály Réka futónak, ezzel is segítve Rékát mindennapi komfortosabb edzésre járáshoz.

Ezt követően a futógála legjobbjainak adták át a díjakat, majd a népszerű ajándéksorsolás következett a célba érkezők között.

Tóth Sándor, a Kopp Békéscsabai AC ügyvezető igazgatója így értékelt: — Örülök, hogy az esős idő ellenére is ilyen sokan eljöttek, hogy közösen búcsúztassák az évet. A különböző kategóriákban több mint hatszázan álltak rajthoz a rendezvényen.

A jubileumi rendezvény az óriástorta elfogyasztásával és pezsgős koccintással zárult.

A beol.hun videót és képgalériát láthatnak a rajtról.

Részletesen az eredmények a http://live.darktiming.hu/races/9110-30-szilveszteri-futogala linken olvasható.

Gratulálunk MINDEN FUTÓNAK a mai teljesítményéhez.