Új autó segíti Anita felkészülését

2018.01.04.

A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club Veszely csárdában január 04-én ünnepi fogadással kezdte az évet.

Városunk részéről Dr. Ferenczi Attila és Dr. Fábián Ágnes tanácsnokok fogadták el a meghívásunkat. A klub elnökeként Attila a pohárköszöntőben kiemelte:

Egy sportklub társadalmi értékmérői: az eredményessége és az, hogy hányan állnak mögötte. Hálásak vagyunk a Városnak, a névadó Kopp Kft-nek, Cégeknek, akik egész évben mellettünk állnak, akik a kiszámíthatóságot, a biztonságot nyújtják a munkánk kiteljesedéséhez. Köszönet a MÉDIÁKNAK, akik a naprakész információval a klubimázst erősítik.A nap fénypontja volt, hogy Volkswagen Golf Sportsvan autót kapott használatra Márton Anita súlylökőnk, melynek kulcsát Pató István az AutóMobil Körös Kft. tulajdonosa és Hegedűs Sándor márkakereskedés vezető adta át a kétszeres Európa bajnok, VB ezüst-, olimpiai bronzérmes súlylökőnek. A megállapodás egy évre szól, de a cégvezetők is bíznak a folytatásban.

Hégely Sándornak a Csabai Kolbászfesztivál igazgatójának köszönet jár ehhez a sikerhez, hiszen a klub marketingvezetője, Czeglédi Katalin megkeresésére, Ő indította el az értékes központi kapcsolatot, melyre nyitott volt a békéscsabai cég is.

Nagy Ágnes a Global Safe Services Kft. és a Rádió 1. marketing és partnerkapcsolati vezetője hozta el a múlt évi Szupermaratonról általuk készíttetett készített filmet. A  különlegesotthon.hu Kft. drónfelvételt a Facebook oldalán is elérhetővé teszi.Ezt követően Tóth Sándor, a klub ügyvezető igazgatója rövid évértékelőt tartott, aki fantasztikus évként jellemezte 2017-et. Sportolóik a hazai bajnokságokon 25 aranyat, összesen 57 érmet szereztek. A londoni VB-n Márton Anita fantasztikus ezüstjére, a gátfutó Baji Balázs bronzérmére emlékezett. Kiemelte Anita belgrádi fedett pályás Eb-címvédését, a téli dobó Európa Kupa sikert, melynek a gerelyhajító klubtárs, Bogdán Annabella is részese volt, a tel-avivi csapat Eb-szereplést. Dicsérte a fiatalokat, közöttük tanítványát, a győri EYOFon 1500 méteren ezüstérmes Apáti Bencét is. Az U20-as Európa-bajnokságon PavukTíra, Szebegyinszki Richárd és Novák Natália képviselte Békéscsabát, a tajpeji Universiadén ugyancsak 3 csabai atléta volt, a gyalogló olimpikon Kovács Barbara és Bogdán Annabella mellett az aranyérmes Baji Balázs. Megannyi nemzetközi, utcai futóverseny győztese Gregor László. Siker volt a törökországi Siketlimpián Mihály Réka  révén.

2017-ben 10 sportolónk szerepelt a különböző válogatottakban. Négy junior: PavukTíra, Novák Natália, Szebegyinszki Richárd, Diószegi Dávid , Apáti Bence és Szabó Áron ifjúságiként, Zahorán Petra a serdülőként. – Egy év múlva 2018-ról szól értékelésemet is így szeretném kezdeni: csodálatos, fantasztikus esztendőt zártunk… – tekintett előre az ügyvezető igazgató.

Az esemény végén Kopp Szilárd igazgató a kulisszák mögé is bevezette a vendégeket, a patinás, megújult Veszely csárdát bemutatva. Márton Anita átvette Hegedűs Sándortól a Volkswagen Golf kulcsát, és a csárda előtt gurult is vele néhány métert.