Ismét remekül szerepeltek atlétáink. Az Országos Mezei Bajnokságon négy bajnoki címet hódítottak el Kecskeméten

Kecskemét, 2018.03.17.

Szombaton a hihetetlen nehéz körülmények (zuhogó eső, hideg és szél) ellenére nagyszerűen küzdöttek a futóink. Az élre mindig a felnőttek kerülnek, ahol Gregor Laci kiváló futása ismét a bajnokság megnyerését jelentette. Még a bajnokságot megelőző napon is sokvariációs taktikán törte a fejét edzőjével, hiszen több kiváló futó hegyezte a fogát Laci legyőzésére, közöttük Kazi Tamás, aki a magyar atlétika legjobb középtávfutója. A verseny végére felázott, agyontaposott pályán és a feltámadt viharos szél ellenére, versenyzők nagyon kemény 2 körön (4 km) szétzihálta a mezőnyt és biztos győzelmet aratott a nagyon kemény és jó futókat felvonultató mezőnyben / Kazi 4. helyen ért célba/. Csapatunk (Gregor László, Tábor Miklós, Diószegi Dávid) a kiváló 2. helyet szerezte meg, alig lemaradva a debreceni csapattól, a csapatban Gregor Lacin kívül jól futott Tábor Miklós „a nagy öreg” versenyzőnk.

Felnőtt és utánpótláskorú leányaink is kitettek magukért, a felnőtt csapatunk 4. helyen végeztek, míg az utánpótlás leányok bajnoki címet szereztek (Mihály Réka, Zahorán Adrienn, Szabó K), közülük Mihály Réka csodaszép futása volt a legjobb, aki az egyéni verseny ezüstérmese lett.

A junior verseny szoros és nagy küzdelmet hozott, a tavalyi győztes Pavuk Tíra versenyzőnk kemény küzdelemben nyerte a bajnoki aranyérmet.

Ifjúsági fiúk népes mezőnye 6 km-es fölényes és magabiztos (számunkra hízelgő) papírforma győzelmét hozta Apáti Bence, aki szintén „varacskos disznó” módjára küzdött meg az égi elemekkel.

Serdülő csapatunk (Kovács Ákos, Karsai Gábor, Marton Balázs) a kiváló III. helyet hozta annak ellenére, hogy az egyéni győzelemre is esélyes Szabó Ádám az utolsó pillanatban beteg lett.

Csak dicsérni lehet minden indulót, igazi „férfias” küzdelem volt mindenki részéről.

 

Eredmények:

1. Gregor László felnőtt 8 km
2. Gregor László – Tábor Miklós – Diószegi Dávid felnőtt 8 km
7. Diószegi Dávid utánpótlás 8 km
4. Pap Csilla – Mihály Réka – Váczi Lili felnőtt 6 km
2. Mihály Réka utánpótlás 6 km
1. Mihály Réka – Zahorán Petra – Szabó Krisztina utánpótlás 6 km
1. Pavuk Tíra junior 4,5 km
1. Apáti Bence ifjúsági 6 km
6. Kovács Ákos serdülő 4,5 km
3. Kovács Ákos – Karsai Gábor –Marton Balázs serdülő 4,5 km