Látványos Kölyök Atlétika verseny Békéscsabán

100 gyermek versenyzett az U 9 korosztályban a Kazinczy Ferenc Általános Iskolában megrendezett versenyen a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club szervezésében, a Magyar Atlétikai Szövetség által támogatott versenyrendszerben.

Tóth Sándor mesteredző kiválóan összeszokott versenybírói csapata gördülékenyen bonyolította le a versenyt, amelyen a MASZ által támogatott Kölyök Atlétika csoportok vettek részt. A club égisze alá a rendező iskolán kívül az Erzsébethelyi ÁI, a gyomaendrődi Kis Bálint ÁI és a szeghalmi Tildy Zoltán ÁI tartozik, de jelen volt még a békési Dr. Hepp Ferenc ÁI is. Minden iskola 20-20 fővel jelent meg, ezt a 100 gyereket 10 db 10 fős csapatokba osztottuk, minden iskolából 2-2 gyerek került be egy adott csapatba, a különböző színű mezek alapján neveztük el őket.

Vaszkán Gábor versenyigazgató, a Kölyök Atlétikai Program Dél-alföldi Régió koordinátora üdvözölte a gyerekeket, tájékoztatta a jelenlévőket a versenyrendszer lényegéről, majd megköszönte a csoportvezetők felkészítő munkáját és ismertette a lebonyolítás menetét.

A mai napon a gyerekek 8 versenyszámban indultak, melyeket forgószínpad szerűen cseréltek. Az első körben a Forma 1, az ugrókötelezés és a halacska (vortex) dobás célba számokat teljesítették, majd a 4. fordulóban az aktuális állás alapján a sprint-váltóban 5-5 csapat egyszerre versenyzett, ez rendkívül izgalmasra és látványosra is sikerült egyben. A következő körben a dinnyedobás, rakétahajítás és szöcskeugrás került lebonyolításra, majd egy gyors számítás eredményeként az utolsó versenyszámra az állóképességi versenyre került sor, az aktuális pontszámok alapján rangsorolva a csapatokat.

Ebben a versenyszámban a gyerekeknek a küzdőteret kellet körbe futniuk 3 percen keresztül, melynek során a kislabdákat egy-egy kört teljesítve az egyik zsámolyból a másikba kellett belerakni. A véletlenszerű (random) csapatelosztás sikerességét jelzi, hogy a legtöbb labdát gyűjtő csapat 53-, míg a legkevesebbet teljesítő csapat 49-et teljesített, 5 csapat pedig holtversenyben 52 labdát sikerült átpakoljon, tehát sikerült egyenlő erősségű csapatokat kialakítanunk.

Mivel a játékos szórakozás mellett mégis csak egy verseny volt, eredményt is kellett hirdetnünk, a mai napon a legjobban a sötétzöldek csapata versenyzett, megelőzve a második helyezett citromsárgákat és a holtversenyben dobogós világoszöld és király kékek csapatait. Minden versenyző a sportesemény végeztével egy nagyon szép oklevelet vehetett át. Külön dicséret illeti a Kazinczy Ferenc Általános Iskola testnevelés munkaközösségét, akik kiváló feltételeket biztosítottak a verseny zökkenőmentes megrendezéséhez.

A beszámolót készítette Vaszkán Gábor Kölyök Atlétika Dél-Alföld Régió koordinátor

Békéscsaba, 2016. november 18.

eletkep

 

 

 

 

 

 

 

csoportkep

futos