Rólunk

 

A klubunk a Békéscsabai Előre Spartacus SC. Atlétikai szakosztályaként, 1990-től önálló atlétikai egyesületként működik.

Elnökségünk:

Elnök: dr. Juhász István.

Ügyvéd, városunk társadalmi és közélete iránt mindig aktív érdeklődést mutatott, ezért is vállalta el, hogy 2019-től Békéscsaba Megyei Jogú Város tanácsnoka.

A klubbal az egyesület önállóvá válása óta van munkakapcsolatban. A törvény szerinti működésünk valamennyi dokumentumát az ügyvéd úr készítette.

A sport tisztelője és szabadidő tevékenységként rendszeres művelője is. Rendszeresen kerékpározik, s a Békéscsaba-Arad Kerékpáros Túrát is több alkalommal teljesítette. Felkéréskor elmondta, hogy a legfontosabb feladatának a klub financiális háttere biztosítását, a törvényesség betartását és következetes munkavégzést tartja.

Ügyvezető alelnök: Tóth Sándor

1971-től Tóth Sándor  mesteredző a klub ügyvezető igazgatója. 1979 óta a szakosztályként, majd 1990-től önálló atlétikai egyesületként működő szervezetünk főállású ügyvezetője. Elhivatottsága, szakmai tudása és vezetői személyisége legjobb bizonyítékai: a klub sikertörténete, és a folyamatos fejlődése.

Vezetői munkája mellett olimpikonokat, és minden évben több válogatott és országos bajnok atlétát nevel.

Nemzetközi versenyeink sikerének egyik meghatározó személyisége.

 

 

Alelnök: Bagi Árpád

A Trefort Ágoston szakképző Intézmény testnevelő tanára, klubunk rúdugró edzője. Fiatalkorában többpróbázó atlétánk volt, aki számára természetes volt, hogy visszatérve az egyetemi tanulmányai után Budapestről, egyesületünk munkájába edzőként részt vállaljon. A családban is ezt a szemléletet tanította, hiszen fiai válogatott, bajnoki helyezett atléták voltak. Árpád alelnökként a klub utánpótlásnevelésében való előrelépést, fejlesztést vállalta új társadalmi szerepvállalásában.

 

 

Elnökségi tag: Varga Tamás

Alpolgármester, városi képviselő, a 2019-es önkormányzati választások óta ifjúságért, oktatásért, kultúráért és sportért felelős alpolgármesterként végzi Békéscsaba város életének fejlesztését, koordinálását. Ezévtől a Lencsési körzet képviselője is. Személyében olyan vezetőt ismertünk meg és tisztelünk, aki számára elhivatottság a mindennapi feladat végzése. Érzékeny és segítőkész a felmerülő problémák megoldásában, illetve sportrendezvények során felmerülő kérdésekben, s a létesítményfejlesztés területén egyaránt. Biztosan számíthatunk szakmai segítségére és általa a klub imázsának erősítésére városi és állami szinten egyaránt. Sportszeretetére jellemző, hogy a futóversenyeinken feleségével együtt rendszeresen rajthoz állnak.

 

Elnökségi tag: dr. Kovács Mihály

A Békés Megyei Központi Kórház gazdasági igazgatója, a Békéscsaba 1912 Előre Sportegyesület elnöke, s amire ebben a szűk körben a legbüszkébbek vagyunk: a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club senior versenyzője. Személye példaképül szolgál a versenyzőink előtt – felelős vezetői munkáját, elnöki munkáját és az edzéseit, versenyzését egyaránt teljes erőbedobással végzi. Az a típusú vezető, aki a gazdasági szaktudását, szemléletét a sportban is érvényesíti. Sportvezetőként számos értékes fejlesztést tudott megvalósítani az elmúlt években Békéscsabán, melynek köszönhetően a közös használatú sportlétesítményünk is megújult. Szülőként is kötődik klubunkhoz: Leánya válogatott, magyar bajnok rúdugró.

 

Marketingvezető: Czeglédi Katalin
1984-től a klubunk marketingvezetője. Sportvállalkozói tevékenységével, a rendezvények szervezésében végzett munkájával és kapcsolatrendszerével évek óta nagy szerepet vállal a klub anyagi biztonságának megtartásában.
Jelentős pályázati sikerek is bizonyítják a munkáját.
Az általa képviselt sportvezetői modell az egész országban példaértékű.

 

 

 

Elnökünk volt a haláláig Dr. Ferenczi Attila (2014-2022), Békéscsaba Megyei Jogú Város tanácsnoka, aki jelentős szerepet vállalt a klub financiális hátterének biztosításában és a klub eredményei alapján a városban elfoglalt helyünk értéken történő elfogadtatásában.

 

 

 

Névadónk 2015-től a Kopp Export-Import Kft.,

Kopp Szilárd tulajdonos –igazgató támogatásával

 

 

 

Tevékenységeink:

1./ Minőségi versenysportképzés – tehetséggondozás.

A nagy számú  igazolt atléta mellett egyre nagyobb létszámú felnőtt amatőrnek nyújt rendszeres sportolási és versenyzési lehetőséget.Az ország meghatározó atlétikai klubja vagyunk, 91 egyesület közötti egyik legjobbak klub az országban. A Kölyök és a Sport 21 Program bevezetése óta főként Békés megyei merítéssel rendszeres az atlétikai tehetségkutatás és tehetség-gondozás a klubunkban.

Többszörös olimpikonok, világbajnoki és Európa bajnoki dobogósok, évente tucatnyi válogatott atléta és országos bajnoki érmes jellemzi szakmai munkánkat.

Olimpikonjaink, világversenyeken döntős atlétáink név szerint:

4 olimpián képviselte hazánkat: Urbanik Sándor gyalogló,

3 olimpián képviselte hazánkat: Rosza Mária gyalogló,

Eddig 2 olimpián képviselte hazánkat: a Riói bronzérmes Márton Anita súlylökő és Baji Balázs gátfutó

1 olimpián képviselte hazánkat Ilyés Ildikó, Kovács Barbara, Madarász Viktória gyaloglók

További válogatottjaink, akik világversenyek értékes helyezéseivel büszkélkedhetnek: Gregor László, Pavuk Tíra, Szebegyinszki Richárd, Bogdán Annabella, Mihály Réka, Szabó Andrea

Korábbi világverseny-atlétáink teljes palettája olvasható a klub 40 éves évfordúlójára 2013-bankiadott Csabai Csoda c. könyvünkben.

 2./ Nemzetközi és országos szabadidősport rendezvények szervezésében is hagyományt teremtettünk:

Legnépszerűbb rendezvényeink:

minden év áprilisában a Csaba Centernél: Nemzetközi Gyalogló és Futógála,

májusban: Békéscsaba – Arad – Békéscsaba Nemzetközi Szupermaraton, Kerékpáros és Görkori Túra, s az év utolsó napján: Szilveszteri Futógála.