Márton és Baji a belgrádi atlétikai EB-n

Békéscsabai világnagyságok sztárallűrök nélkül…

Anita és Balázs is évek óta otthonosan mozog a világversenyeken, eredményükkel kivívták a nagyok közötti, jó értelemben vett magabiztosságot.

Most először, az EB földrajzi közelsége jóvoltából népes szurkolótábor kíséri el őket a Belgrádi Fedettpályás Európa Bajnokságra.

Mindkettejük felkészülése jól sikerült,  izgatottan várjuk az EB-t, s örülünk, hogy végre élőben láthatjuk atlétáinkat a világversenyen– nyilatkozott Tóth Sándor, a klubigazgató

Balázs kétszer döntötte meg a közelmúltban az általa vezetett országos csúcsát, 7,53-as 60 m gátas idővel érkezik Belgrádba. Példaértékű az életpályája is, hiszen pár napja vette át az állatorvosi diplomáját is.

 

Anita is sorra hozta a 18 m feletti dobásait, miközben az OB-n diszkoszvetésben is országos bajnokságot nyert, s a világban ahol versenyez, mindenhol az olimpiai bronzérmesnek járó tisztelet övezi.

„A birminghami verseny az elején kicsit furcsa volt, amikor készültünk dobni, olyan csend lett a teltházas csarnokban, hogy halottam a másodpercek kattogását a szomszédom karóráján. Valószínűleg azt hitték, ezzel segítenek, de a jelünkre a nézők tapssal biztattak bennünket – mondta Márton Anita a birminghami verseny után, ahol győzelemmel zárta a versenyt, s ezzel fél méterrel vezeti az európai ranglistát.

 Szurkoljunk együtt a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club felnőtt klasszisainak Márton Anitának és Baji Balázsnak március 3-án pénteken a belgrádi Fedett pályás Európa Bajnokságon, melyet az EAAF weboldalán is élőben követhetnek.

Versenyzőink felkészítését a klubunk mellet Békéscsaba Megyei Jogú Város és a Vagyonkezelő Zrt. támogatta.

Fedettpályás Európa Bajnokság – Belgrád IDŐREND/ 1. NAP, Péntek

Délelőtt

10:50 Súlylökés W selejtező
13:20 60m gát M selejtező

 

Délután

16:45 60m gát M Elődöntő
17:35 Súlylökés W Döntő
20:10 60m gát M Döntő