Békéscsabai utánpótlás sikerek a mezei futóversenyen

Szegeden, március 18-án a Városi Stadion környékén került megrendezésre a Sport XXI. Program Dél-alföldi Régió Mezei futóversenye, ahol klubunkat Békéscsabáról a Kazinczy Ferenc és a Lencsési Általános Iskolák, Szeghalomról a Tildy Zoltán Iskola, Gyomaendrődről a Kis Bálint és a Rózsahegyi Kálmán Iskolák képviselték.

A legkisebbeknél az U 9 korosztályban egyéni dobogós helyezésekért lehetett küzdeni a 650m-es távon. Kiválóan versenyeztek atlétáink, hiszen a fiúk mezőnyében Kiss Martin, míg a lányoknál Simon Emma végzett az élen, mindketten a Lencsési iskola tanulói. Az U 11 korosztályban a gyomaendrődi Kis Bálint iskola diákja Vaszkán Milán egészen kiemelkedő futással, hatalmas előnnyel aranyérme
t szerzett. Teljesítménye értékét növeli, hogy a 96 fős mezőnyben egy évvel idősebb társait győzte le az 1300 m-es távon 5:14 p-es idővel. Csapatunk az összesített pontversenyt is megnyerte hatalmas fölénnyel 87 ponttal. A győztes csapat tagjai: Gyomaendrődről Vaszkán Milán, Nagy Ágoston, Karsai Patrik, Csikós Márkó, Békéscsabáról Nagy-Benedek Olivér, Szendi Roland , Mazán Ákos, Szeghalomról Varga Patrik. Őket követte a dobogón a HÓDIÁK (177 pont) és Algyő (206 pont) csapatai.

Az U 13 korosztályban Zahorán Milán (Lencsési isk.) magabiztosan győzött, míg a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club csapata ezüstérmet szerzett 191 ponttal, a 116 pontos TITÁN TC mögött és a 239 pontos Algyő előtt. A csapat tagjai: Békéscsabáról Zahorán Milán, Marton Virág, Fekete Gréta, Völgyesi Anna, Pálenkás Zoltán, Balázs Ádám és Csepregi Nóra, Nagy Dominik és Gyomaendrődről Vaszkán Bence.

A beszámolót Vaszkán Gábor testnevelő tanár, atlétika szakedző készítette.