Emberségből jeles

Pavuk Tíra fair play díjas az U-20-as Európa-bajnokságon

2017. július 23.

A női 3000 akadály döntőjében két magyar atléta is kivívta a jogot az indulásra. A rajt után röviddel a szám esélyese, az előfutamban is kiválóan futó Tóth Lili Anna élre állt és biztosan vezette a mezőnyt. Ekkor a táv egyharmadánál, a cél utáni akadályvételnél – a mögötte érkező mezőny előtt Tóth Lili Anna elesett. Versenyzőnk, Urbanikné Rosza Mária tanítványa, Pavuk Tíra ezt látva megállt és megpróbált felsegíteni, de a versenyszám junior csúcstartója nem tudta folytatni a versenyt. Pavuk Tíra a közönség tapsától kísérve teljesítette a távot,10:40,56-os eredménnyel ért célba/12.

Tíra ezzel a nemes cselekedetével, a MOB Fair Play Bizottságának tagja, a Magyar Edzők Társasága és a Magyar Evezős Szövetség Etikai Bizottságának elnöke dr.Cserháti László Gábornak a  gratulációját is megkapta Lengyák György e-mailjére.

„Örömmel hajtok fejet Pavuk Tíra korrekt, sportszerű magatartása előtt. Egyúttal fogadja így képletes kézszorításomat Ön is ill.azok a személyek akik ilyennek nevelték Pavuk Tirát. – tolmácsolta az elismerést Lengyák György szakágvezető, a magyar válogatott csapatvezetője.

Itt dicséret illeti Tíra édesanyját, családját is, akik nap, mint nap részesei Tíra személyiségének kiteljesedésében.