Gyulai Miklós MASZ elnök járt Békéscsabán

Békéscsaba, 2017. november 15.

Márton Anita és Baji Balázs világsikereitől volt hangos a magyar média több hónapig a VB után.

Ennek egyik hozadéka az is, hogy a Magyar Atlétikai Szövetség elnöksége a közeljövő létesítményfejlesztési tervei között a békéscsabai beadványról komolyan gondolkodik.

Gyulai Miklós MASZ elnök mai látogatása tisztelet a klubban folyó szakmai munkának, az eredményeinknek, melyet nem csak ez a két személyiség hoz, s tisztelet a Városnak, akik kiszámítható sportfinanszírozási rendszer alapján támogatják a békéscsabai sportot, s ezen belül a sikeres Kopp Békéscsabai Atlétikai Clubot is.

Szarvas Péter polgármester, Kiss Tibor alpolgármester, Dr. Ferenczi Attila elnök és városi tanácsnok s a klub vezetői Tóth Sándor és Czeglédi Katalin, bemutatták a Tünde utcai Atlétikai Centrum fejlesztési tervét, melyben az alábbiak szerepelnek: lelátó kiszolgálóhelyiségekkel, futófolyosó, szabadtéri ugró és dobó helyek, valamint a 12 éves pálya kisebb rekonstrukciói.

Gyulai Miklós elnök úr elmondta, hogy évente 900 millió forint áll a Szövetség rendelkezésére fejlesztésre, ebből 3-4 beruházást tudnak támogatni, s a jövő éviek között Békéscsaba is helyet fog kapni.

Szarvas Péter polgármester örömmel fogadta a szándékot, s a pálya bejárását követően úgy váltak el Gyulai Miklóssal, hogy legközelebb a Szövetség által megbízott szakemberekkel jön, akik a pontos terv elkészítésének felmérését fogják elvégezni.