Márton Anita is a Szeptemberi Európa vs. USA találkozón Minszkben

Hamarosan újabb mérföldkőhöz érkezik a „sportok királynője”, hiszen az 1960-as évek egyes nemzetközi versenyeinek hagyományait felelevenítve és újragondolva szeptember 9-10-én Fehéroroszország fővárosában, Minszkben kerül megrendezésre az Európa vs. USA viadal. Ez lesz az első igazi szabadtéri találkozó a két kontinens és a sportág történetében.  A minszki Dinamo Stadionban, az idei II. Európa Játékok helyszínén, az atlétika legnagyobb csillagai, világsztárok, olimpiai, világ,- és Európa-bajnokok, a jelen ikonikus alakjai lépnek majd pályára, hogy győzelemhez segíthessék kontinensüket. Igazi sztárparádé várható a belorusz fővárosban. „Az atlétika történetének legnagyszerűbb párharca indul útjára szeptemberben” – röviden így harangozták be a szervezők a különleges eseményt. Hatalmas megtiszteltetés tehát bekerülni a kontinens-válogatottba és rajthoz állni a közelgő, történelmi viadalon.

Versenyzőink – és a honi atlétika – elismerése, hogy szeptemberben két magyar atléta is az Európa-i csapat tagja lesz:

meghívást kapott kontinensünk csapatába ugyanis a magyar atlétika első világbajnoka, 36-szoros magyar bajnok, olimpiai bronzérmes súlylökőnk, Márton Anita, valamint a 20-szoros országos bajnok, nemrégiben a Csapat Európa-bajnokságon 3000 méter akadályon győztes, Wagner-Gyürkés Viktória is.

Anita csak úgy vállalta ezt a megtisztelő válogatottságot, hogy ha biztosítják számára, hogy   szeptember 9-én szálljon fel a repülőreTette ezt azért, mert  a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club versenyzőjeként  szeptember 7-8-i Országos Csapat Bajnokság döntőjén 3 számban is akar erősíteni bennünket – tudatta örömmel Tóth Sándor ügyvezető igazgató