Csizmazia Áron és Kovács Alexandra hatalmas egyéni csúccsal győzött Ptujban

2019.09.28.

A szlovéniai Ptuj városa adott otthont szombaton az U16 CZE-HUN-SLO-SVK-CRO válogatott viadalnak. A jó hangulatú, jól szervezett viadalon serdülő válogatottunk nagyszerűen szerepelt, 2 békéscsabai győzelem, egyéni csúcsok kerültek versenyzőink neve mellé. A válogatottak versenyében leány csapat 208 ponttal győzött,  a fiúk 219 ponttal második helyen végeztek a csehek mögött, összesítésben pedig Csehország győzött, 427 ponttal Magyarország ezüstérmes lett.

A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club válogatott versenyzői eredményeiről Tóth Sándor ügyvezető örömmel számolt be: „Dobószámban Csizmazia Áron versenyzőnk történelmet írt, 2 méterrel javította az eddigi ranglistavezető eredményét. 62,02 m-re repítette a diszkoszt, mellyel a korosztályos világranglistán is az előkelő hatba került. Edzője Solticz Kálmán is örömmel nyugtázta versenyzőnk ezévi fejlődését.

3000 m gyaloglásban Kovács Alexandra óriási egyéni csúccsal győzött, 13 évesen 5 éve nem gyalogoltak a távon nála jobb időt.14:57,37-es időeredményét Urbanikné Rosza Mária edző így értékelte: 13 évesen élete első Válogatott Viadalán győzött, magamögé utasította a 14-15 éveseket ( régi ideje : 15.13,94).

Hrabovszki Balázs távolugrásban 602 cm-el a 6.helyen végzett. Adorján László versenyzője ezévi teljesítményétől most elmaradt, az elugródeszkával viaskodott.”

Az időjárás is kegyeibe fogadta a válogatottakat, zápor, zivatar sem nehezítette a versenyeket, „csak” az eredményhirdetéskor kezdett el esni, azonban ez sem szegte a lelkes fiatalok kedvét, akik versenyzését a klub jóvoltából a helyszínen szurkolhatták végig edzőik és szüleik.