Fedettpályás világbajnok súlylökőnk 18.03 méteres dobással nyert

Győr, 2020.01.11.

A Győri AC – kiválóan szervezett – versenyén a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club súlylökője, Márton Anita 18.03 méterre hajította a szert, ezzel magabiztosan nyert a Maximus SE sportolója, Weiland Violetta (15.22) és az SZVSE atlétája, Losonczi Blanka (12.86) előtt.

– Nem számítottam ilyen eredményre – nyilatkozta Anita.

 Az volt a cél, hogy 17.50 körül dobjak, de erre több, mint fél métert sikerült rátenni. Örülök neki. Karácsony előtt – két hetet – Békéscsabán dolgoztunk kiváló körülmények között, a két ünnep között pedig Győrben készültünk. Mindent figyelembe véve az alapozás kiválóan sikerült.

Kemény év elején vagyunk, hiszen a hazai versenyek mellett fedettpályás világbajnokság lesz Kínában, olimpia Japánban és szabadtéri Európa-bajnokság Párizsban.

Nagyon bizakodó vagyok, fizikálisan minden rendben, és ha a technikát összerakjuk, akkor nem lehet akadálya a sikeres szereplésnek.

Anita edzője, Eperjesi László sem számolt 18 méteres dobással, rögtön az év első versenyén.

-A hazai versenyek után jön a fedettpályás világbajnokság, és érzékelem, hogy mindenki arról beszél, hogy a húsz métert kellene elérnie Anitának. Mi is szeretünk erről beszélgetni, de most már jó lenne meg is dobni, és most olyan jó állapotban van fizikálisan, hogy idén akár sikerülhet is- zárta a beszélgetést Eperjesi László

Solticz Kálmán edzőnk vezetésével fiataljaink is részt vettek az idény első versenyén. Válogatott versenyzőnk, Czizmazia Áron korosztályt, így szert is váltott. A tavalyi 4 kg-helyett 5 kg-os szerrel is jól kezdte az idényt, de hozzá kell tenni, Ő diszkoszvetésben kiváló.

A többi fiatal versenyzőnk is szép eredménnyel térhetett haza és folytathatja szorgalmasan a felkészülést.

Eredmények:

Helyezés Név Korosztály Versenyszám Eredmény
1. Márton Anita felnőtt súlylökés 18.03 m
2. Csizmazia Áron ifjúsági súlylökés 13.84 m
2. Baukó Petra serdülő súlylökés (3 kg) 10.75 m
4. Gyaraki Benjámin Zsolt serdülő súlylökés (4 kg) 13.52 m
4. Priskin Luca újonc súlylökés (2 kg) 7.13 m
6. Priskin István serdülő súlylökés (4 kg) 11.95 m