Tiszafüredi Ultra Tisza Tó

2020. július 25.

Az utóbbi hónapok elmaradt versenyei után ezt a futóversenyt az eredetileg tervezett idejében rendezték meg.
A verseny előtti nap indultunk Tiszafüredre. Egész nap esett az eső, de épp a rajtszám átvételére elállt. Átvettem a Maraboo nyomkövetőm, amit Márkus Öcsi jóvoltából viselhettem a szombati versenyen. Ezúton is köszönet érte.

Reggel 6-kor rajtolt a mezőny, majd hamar eloszlott a tömeg, mindenki felvette a saját tempóját.  Eleinte fátyolfelhős volt az ég, igazi futóidő.  Az első 50 kilométeren még tudtam élvezni, hogy újra versenyzek. A pálya ismerős volt, hiszen 2018-ban már teljesítettem a távot. Tudtam, hogy nagyon fontos a melegben a biciklis frissítés is, ezért vittem magammal a már jól bevált kísérőmet, Plavecz Andreát, aki nélkül nem így sikerült volna a verseny.

A frissítés jól működött, a nagy melegben sok jég fogyott. A fordító után szinte az egész mezőnnyel találkoztam, köszönöm a sok-sok biztató szót, szurkolást. Ha valakire esetleg nem tudtam „őszintén” mosolyogni, gondolom, megérti…

A táv háromnegyedéig szépen tartottam a tervezett tempót, de aztán becsúszott egy-két séta is, addigra igazi nyári idő lett. 11 óra 37 perc futás után végre célba értem.

Gratulálok minden teljesítőnek! Nagyon nagy megtiszteltetetés volt egy dobogón állni Lubics Szilvivel, Csécsei Zoltánnal, Horn Zsanettal, Beda Szabolccsal és Csereklei Józseffel.

Köszönöm a felkészítést és a bizalmat edzőmnek, Maráz Zsuzsinak. Köszönöm a támogatást és sok segítséget Kopp Békéscsabai Atlétikai Clubnak – zárta a versenybeszámolóját Zétényi Szvetlana ultrafutónk.