Szvetlána fantasztikus győzelme

Balatonalmádi, 2020.10.24.-25.

Az eddigi második legjobb magyar eredménnyel még a férfiak mezőnyében is a második helyen végzett ultrafutónk, Zétényi Szvetlana. Még belegondolni is nehéz, hogy milyen kihívásokkal kell szembenéznie egy futónak 233,243 km-en 24 óra alatt.

Így mesélt a versenyről Szvetlana:

Az idei év mondhatni rendhagyó minden tekintetben, miért lenne ez más a futóversenyek kapcsán is.

A 24 órás és a 100 km-es magyar bajnokság eredeti kiírása Balatonfüredre szólt, melyet lemondtak, a verseny előtti napokban derült ki, hogy Balatonalmádiban mégis megrendezik. Ilyen előzményekkel álltunk rajthoz szombaton 10:00 órakor. Az esemény különlegessége azon túl, hogy egy majd 2 km-es pályán köröztünk az, hogy ugrottunk egyet az időben, hisz vasárnap hajnalban kellet az órát visszaállítani, amit mi a pályán körözve élhettünk meg. Az időjárással szerencsések voltunk, mert kellemes futóidő volt végig, az éjszaka folyamán sem fáztunk, szél szinte alig és az esős is csak vasárnap reggel frissített fel minket. A pálya azt leszámítva, hogy volt rajta egy durván 1m emelkedésű híd és a teljes kör 35%-át térkő adta, egész ideális volt, amit az eredmények is igazolnak.

Két ultrafutónk indult, mindketten kiváló eredményt értek el.

A hölgyek között:

1.helyezett Zétényi Szvetlana (BCSAC)- 233,342 km

Szvetlana ezzel az eredménnyel a magyar örökranglista második helyén áll Bercés Edit után. Összesítésben is az előkelő ezüstérmes helyezést érte el versenyzőnk.

A férfiak között:

  1. helyezett Simon György (BCSAC) – 202,511 km

 

A versenyen elért eredmények nem születhettek volna meg Maráz Zsuzsanna edző, Plavecz Andrea és Gyenge László segítők, Békéscsaba város, valamint a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club támogatása/munkája nélkül.