Novák Natáliát kérdeztük

Novák Natália válogatott középtávfutónk Amerikában, sportösztöndíjjal tanul.  Atlétánkkal edzője, Tóth Sándor rendszeresen tartja a kapcsolatot.

Nati egy képet küldött edzőjének, ahol egyesületi pólóban a Golden Gate híd előtt áll.

Versenyzőnket mindennapjairól kérdeztük:

1./ Melyik egyetemen tanulsz – mi a szakod – hanyadéves vagy?

San Francisco szívében, az Academy of Art University nevű egyetemen tanulok kommunikáció és média szakon. Ha minden jól megy, decemberben végzem el az egyetemet. Eredetileg idén májusban diplomáztam volna, de mikor 2019 őszén iskolát váltottam, sajnos veszítettem pár kreditet.

2./ A hétvégén futottad a “nationals”-re kvalifikációs mérföldet (1609m) .Hogy sikerült?

Az idei első fedettpályás versenyem február 12-13-án volt, ahol másfél hónapnyi felkészüléssel megpróbáltam kvalifikálni az egyetemek közti amerikai bajnokságra -NCAA Division II Indoor Track and Field Championships.

Sajnos nem volt túl erős a mezőny, és még nem is voltam teljesen formában. Ekkor nem sikerült megfutni a szintet. Két héttel később megint megpróbálkoztam vele, de a mezőny megintcsak nem bizonyult erősnek, elejétől a végéig egyedül futottam, próbáltam az órára támaszkodni. Ezúttal sikerült megfutni a minimum szintet, de sajnos ez nem elég a kvalifikációhoz.

Versenyszámonként csak 15-18-an vehetnek részt a „nationals”-ön, és úgy néz ki, én ebben nem leszek benne. Eleinte csalódott voltam, és arra gondoltam, hogy a tavalyi időmmel bezzeg negyedik lennék a ranglistán. De idén sok minden más volt, mint tavaly. Ebből is tanultam, és most már a szabadtéri szezonra koncentrálok.

3.) Mi a különbség egy átlagos napirendedben itthon és kinn?

Otthon a délután négy órai a megszokott edzésidő, általában a köré építem a napirendem. Itt, attól függően hogy milyen szezonban vagyunk, és kinek hogy vannak órái, változnak az edzésidők. Mostanában a 12:45 a fix, viszont 12 és 12:30 között kell érkezni idén, lázmérés és egyéb korona vírussal kapcsolatos dolgok miatt.

Edzés előtt és után általában tanulok, órán vagyok, vagy San Francisco utcáit fedezem fel, ha épp van rá időm.