Novák Natália duplázott a Kaliforniai bajnokságon

Kalifornia, 2021. 05.01.

Novák Natália hétvégi eredményével „Az év legkiválóbb Női Atlétája” díjat kapott Kaliforniában

Tóth Sándor mester középtávfutója Novák Natália Kalifornia államban a San Franciscoi egyetem hallgatójaként május 1-én szombaton két számban is bajnok lett a Fresnoban (USA, California) rendezett PacWest Conference Championship bajnokságon.

1500 m 4:39.69, ahol 3 másodperccel jobb időt futott, mint a 2.helyezett.

800 m 2:09.57-es időeredménnyel új egyéni csúcsot futott, 2 mp-cel megjavítva a régi idejét.

Nati az előfutamokban taktikusan, nagyszerűen futott, csak a döntőbejutásra törekedett. A döntőben 1500 m-en ugyan nem szárnyalta túl a múlt heti egyéni csúcsát, de a hosszú hajrában a győzelem volt a célja.

Közel másfél óra múlva rajtolt a 800 m-es döntőben, ahol ismét kiválóan futott és a hajrában is kifutotta magát, ahol kitűnő egyéni csúccsal ért célba. A technika jóvoltából szombat éjjel figyelemmel követhettem a futásait, egyből küldtem a gratulációmat, s az instrukciókat, hogy kövesse tovább az itthon megszokott edzésmódszereimet is.

Nati ezzel az idővel 1500 méteren a 2.helyezett az NCAA Division II. ranglistán, és 800 m-en a TOP 10-be futotta be magát. Teljesítményével elnyerte az év Legkiválóbb Női Atlétája díjat, melyet ezen a versenyen vehetett át.

Következő a Nationals előtti utolsó megmérettetés május 14-15-én lesz, melynek helyszíne Cougars’ Last Chance Twilight (Azusa, California).

Szorítunk neki itthonról, s várjuk a nyári hazai versenyekre.