Steigerwald Ernő első világversenye

-Életed első világversenyére készülsz! Hogyan jutottál el idáig? Kik segítettek?

Igen, ez lesz életem első világversenye. Sok kitartó munkával, keményebbnél keményebb edzésekkel, és mondhatni, hogy viszonylag sok lemondással értem el azt, hogy részt vehessek ezen a Tallinnban megrendezésre kerülő versenyen. Nagyon sokan segítettek az Európa Bajnokságra való felkészülésemben a szüleim, a családom, barátaim, edzőtársaim, a klubom, az edzőim: Adorján László és Erdős Péter, akik az atlétikában megszerzett tapasztalataikkal tudják segíteni a fejlődésemet, Bökfi János, aki a súlyemelésben elsajátított tudásával edz engem annak érdekében, hogy gyorsabb és erősebb lehessek, valamint Nadj Levente edzőtársamat szeretném kiemelni, aki rengeteget segít a versenyekre való felkészülésemben.

-Hol lesz a verseny és mikor láthatunk versenyezni téged?

A verseny Észtország fővárosában, Tallinnban kerül megrendezésre. Ha minden igaz, akkor csütörtökön 12:50 körül már rajthoz állok  400 m-en.

-Milyen célokkal utazol ki?

Igyekszem a lehető legjobb formámat hozni. Egyéniben szeretnék bekerülni az elődöntőbe. Nagyon remélem, hogy váltóval is el tudunk indulni, és a döntőbe tudunk kerülni.