Kovács Barbara 46.lett a második olimpiáján

Sapporo 2021.08.06.

A párás hőségben megrendezett 20 kilométeres gyaloglásban az olimpián Kovács Barbara versenyzőnk és Madarász Viktória képviselte hazánkat.

Madarász feladni kényszerült a versenyt, Barbara kvalitását mutatja, hogy 46.helyezettként ért célba.

„Sikerült kiadnom magamból mindent, egy másodpercel sem tudtam volna jobbat menni.” – mondta Tóth Sándor mester tanítványa, Barbara, aki azért is elégedett az eredményével, mivel az ötödik körben az egyik frissítőhelyről bedobott jéggolyóra lépett, amit a verseny végéig érzett is.

Az vitt előre, hogy tudtam hogy a családom és a barátaim otthon szurkolnak nekem. Ez a meleg, párás idő nekem egyálalán nem kedvez, de a felkészülésem nagyon jól sikerült, az edzőmmel nagyon kemény munkát végeztünk az utóbbi egy évben és ennek meg is lett az eredménye, aminek nagyon örülök.”
Barbara meg akarta hálálni azt a segítséget amit a pályafutása során kapott a támogatóktól, az egyesületétől, a városától, a Magyar Atlétikai Szövetségtől.

Tóth Sándor elégedett, a verseny után mindjárt fel is hívta a figyelmet arra, hogy a versenyzője az 59. helyen kvalifikálta magát az olimpia 60 fős mezőnyébe.

„Én úgy gondoltam, hogy ha ennél előkelőbb helyen végez, akkor mindent megtett. Mindannyian láttuk a TV előtt is, hogy sapporói éghajlat által olyan körülmények voltak, amire egyszerűen nem lehetett felkészülni.”