Novák Natália 2 bajnoki címet nyert Hawaii-on

2021.10.23

Október 23-án az Egyesült Államokban, Hawaiin rendezték meg a PacWest Conference mezei futó bajnokságát, ahol Novák Natália amerikai sportösztöndíjasunk egyéni bajnok lett, és egyetemi csapatával (Academy of Art) is elsők lettek.
Kiváló futónk összesen a harmadik futó a csapat történetében, aki bajnoki címet szerzett mezei futásban, s a csapat pedig először nyerte el a bajnoki címet.
A verseny során Nati a 4. helyről jött föl egyre jobb pozícióba. A 6 km-es táv során többször volt változás az élmezőnyben, az első és második helyet váltogatta Nati és ellenfele. Végül a szokásos hajráját bemutatva a Kopp Békéscsabai Atlétikai Klub középtávfutója nyerte meg a versenyt a 80 fős mezőnyben.

„Soha nem gondoltam volna, hogy PacWest bajnok leszek mezei futásban, hiszen a fő távom az 1500 és a 800 m. Nagyon kemény munka van a bajnoki cím mögött, mert a mezei futás egész más edzést igényel.” – nyilatkozta Tóth Sándor mester tanítványa.

Teljesítményével Nati elnyerte A Hét Atlétája címet a Division II-ben az Egyesült Államok Atlétika és Mezei Futó Edzőinek Szövetsége döntése alapján.