Nyíregyháza nyílt fedett pályás atlétikai versenyen 2 éremmel zártunk

Nyíregyháza, 2022.01.23.

Vasárnap egy hét után ismét nyílt versenyt rendeztek a nyíregyházi fedett pályán, ahol 3 versenyzőnknek szurkolhattunk a csodálatos új létesítményben.
Erdős Péter edzőnk így értékelte versenyzőjét:
A nemrég elkészült új csarnokban Steigerwald Ernő futamgyőzelemmel összesítésben a 2. helyen ért célba. Idei első versenyén egyéni csúccsal kezdett, de önmagától még kissé jobb eredményt várt volna el. Szereplését Adorján László edzőtársammal együtt mégis jónak értékeljük.

Dobóinkról Eperjesi László edzőnk számolt be, aki egyben a MASZ kiemelt súlylökő program vezetőjeként is értékelte a versenyzőket: 2 dobóatlétánk állt dobókörbe, mindketten az abszolút kategóriában, négy kg-os versenyszerrel.

Márton Anita esélyeshez méltóan, sérüléséből lassú léptekkel kifelé haladva, nyerte meg a 14 versenyzőt felvonultató viadalt 16,09 m-es eredménnyel.
Baukó Petra pedig a versenyszám legfiatalabb indulójaként 10,88 m-es eredménnyel a 9.helyet szerezte meg.
Mindkettőjüknek gratulálok és további sikeres versenyzést kívánok a közelgő országos bajnokságokon!
A két súlylökő hölgy tagja a MASZ kiemelt súlylökő programjának, Petra három napot, míg Anita egész héten Nyíregyházán fog edzőtáborozni a vezetésemmel. A táborban főleg a technikai képzésre fordítjuk a hangsúlyt. Reményeim szerint ebből a munkából tovább tud majd építkezni mindkét versenyző és Solticz Kálmán edző is a felkészülés további szakaszában.

Bogdán Annabella gerelyhajítónk január 10-28. között a tenerifei edzőtáborban készül a MASZ kiemelt gerely szakág edzőivel, versenyzőivel.

Eredmények:

Helyezés Név Versenyszám Eredmény
1. Márton Anita súlylökés 16.09 m
2. Steigerwald Ernő 200 m 22.27    egyéni csúcs
9. Baukó Petra súlylökés 10.88 m  egyéni csúcs