Márton Anita nyert a Budapest bajnokságon

Budapest,2021.01. 29.

Szombaton Budapest fedettpályás atlétikai bajnokságot rendeztek a BOK csarnokban. Mindjárt az egyik első versenyszámban, női súlylökésben Márton Anitát láthattuk dobókörbe állni, aki az utolsó sorozatban elért 16.76 méteres eredményével megnyerte a versenyt. „A térdem miatt egy picit visszább vagyok, mint ami az eredeti terv volt, de valahonnan el kell indulni és csinálni kell a dolgom. Egy 17 méter közeli eredmény elérése volt a célom az eheti nyíregyházi edzőtáborom után, szépen lépkedek előre” – foglalta össze az elmúlt időszakot világbajnokunk a verseny után.

Baukó Petra súlylökőnk az ifjúságiak mezőnyében ezüstérmes helyezést el 13,44 m-el.

Steigerwald Ernő idei második versenyén 400 méteren indult. A 40 fős mezőnyben a futamában 49,24 mp-es egyéni csúccsal a második helyen futott a célba, összesítésben az ötödik helyen végzett.

Kis Petra Sára 800 m-en indult a felnőttek mezőnyében és a 9. helyen végzett 2:14,01-es idővel. Jól versenyzett, egyéni csúcsot futott. Egy század híján maradt el a nyári U18 EB szintjétől ( 2.14,00).

Az MTK Nyílt fedettályás versenyén ugyanezen a napon rúdugrásban 2 versenyzőnk volt nevezve. Erős Eszter a verseny napján megbetegedett, Kovács Patricia 9. helyezést ért el 300 cm-es eredménnyel.