A korábbi egyetemi rekordját döntötte meg Bostonban Novák Natália

2022.02.26.-27.

Mozgalmas hétvégén New Yorkban és Bostonban is rajthoz állt Novák Natália versenyzőnk. A tét nem kisebb volt, mint kvalifikálni magát a Nationalsra, az USA NCAA Division II. szintű nemzeti atlétikai döntőjébe.

Pénteken New Yorkban, a Fastrack Last Chance meghívásos versenyen indult az 1 mérföldes távon, és új egyéni csúccsal, új egyetemi rekorddal ért célba. Ezzel az USA NCAA Division II. nemzeti ranglistájának 7. helyére lépett előre. Ideje: 4:45.71.

Vasárnap Bostonban, a BU Last Chance Meet meghívásos verseny újabb számban adott lehetőséget a nemzeti döntőbe való kijutásra Nati számára. A feladatot jól teljesítette, a versenyt ismét egyéni csúccsal zárta, amivel saját korábbi egyetemi rekordját döntötte meg a 3000 méteres távon. Ideje: 9:30.67, majdnem 10 mp-et javítva eddigi legjobbján, amit idén januárban teljesített. Ebben a számban jelenleg a 13. helyen áll a ranglistán.

Az idén vegyes váltóban elért eredményükkel, most pedig mindkét egyéni teljesítményével (1 mérföld és 3000 m) kvalifikálta magát Nati a fedettpályás szezon idei záró eseményére, a március 11-12-i Nationalsra, amit Pittsburgben (Kansas) rendeznek meg.