Bronzérmesként tértek haza dobóink

Dobó Európa Kupa
Leiria , 2022.03.12.-13.

Portugáliában, Leiria adott otthont a Dobó Európa Kupának. A magyar csapatot 2 békéscsabai válogatott is erősítette: Márton Anita súlylökésben, Bogdán Annabella gerelyhajításban.
„Csütörtökön reggel 7 óra 20 perckor kellett a Budapesti repülőtéren találkoznunk a csapat többi tagjával, ahol a versenyzők megkapták az aktuális versenyruházatot, majd elindultunk. Két óra repülés után Düsszeldorfban landoltunk, majd, egy szerény 3 és fél órás „pihenő” után folytattuk utunkat Liszabonba. Onnan még 1,5 órás buszozással jutottunk el szálláshelyünkre, egy keresztény kegyhelyre Fatima-ba. A lieira-i versenyhelyszín innen már fél órás útra volt.  Az időjárásról:
Az előrejelzésnek megfelelően szombatra megérkezett az eső. Sajnos egész nap esett és nagyban megnehezítette versenyzőink munkáját. Ennek következményeként Anita súlylökő eredménye is elmaradt a tervezettől, eredménye 16,57m , összesítésben a 8. helyen végzett. Varga Lőrinc edzőnk tanítványa, Annabella gerelyhajítónk 50,93 m-es eredménnyel a 10. helyen végzett.
A felnőtt magyar női csapatunk a verseny fennállása óta első alkalommal állhatott fel a dobogóra.
A Gyurátz Réka (kalapácsvetés – 1060 pont), Márton Anita (súlylökés – 993 pont),
Bogdán Annabella (gerelyhajítás – 919 pont), Kerekes Dóra (diszkoszvetés – 906 pont) összetételű magyar csapat összesen 3878 pontot gyűjtve, bronzérmes lett Nagy Britannia (3982 pont) és Olaszország (3973 pont) mögött.” – számolt be az EK-ról hazatérve Anita edzője, Eperjesi László.