Steigerwald Ernővel első helyezett a magyar 4x400m-es váltó

Nemzetközi Atlétikai Verseny Palafrugell

Palafrugell, Spanyolország
2022.05.30.

Palafrugell városában Wahl Zoltán, Huller Dániel, Steigerwald Ernő, Molnár Attila felállásban első helyezést értek el a magyar középtávfutók 4×400 m-es váltóban.
Mivel mind a négy, ezúttal futó atléta 23 év alatt volt, ezért a vasárnapi 3:06.62 perces idejük egyben új korosztályos magyar csúcs is lett. Az ezt megelőző országos rekord az U23-asok között 2007 óta volt érvényben  3:07.08-as idővel.

A váltó első embereként Wahl Zoltánnak rögtön egy váratlan körülménnyel kellett szembesülnie, miután kiderült, hogy a helyieknél van egy olyan szabály, hogy amennyiben csak négy-öt csapat van egyszerre a pályán, akkor már az első váltótagoknak be kell vágnia a kimért pályáról középre. Azonban ez sem zökkentette ki őt, ahogyan a magát egyre jobb formában érző Huller Dániel és az elmúlt héten még apró sérüléssel bajlódó Steigerwald Ernő is remekül teljesített.

Május végén, június elején a 4×400 méteres váltó abból a célból állt össze, hogy a müncheni Európa-bajnokságra kiharcolja a kijutást. Ehhez a kvalifikációs ranglista első 16 helyén kell végezni, amit az adott ország két legjobb eredményének átlaga alapján felállított sorrend határoz meg. „Az a szerencsés helyzet áll elő, hogy nem csak a Máté Tamással együtt kint lévő öt fiú, de Enyingi Patrik és Nadj Levente ugyanúgy beférnének ebbe a váltóba.

A magyar váltó harmadik futására csupán június 2. csütörtökig kell várni, amikor Görögországban léphetnek egy újabb lépést a müncheni Európa-bajnokság felé.

Helyezés Név Versenyszám Eredmény
1. Steigerwald Ernő 4 x 400 m 3:06.62