Novák Natália további két díjjal lett gazdagabb az USA-ban

2022.május 26.-28.

A kommunikáció és média technológia szakon tanulmányait befejező versenyzőnk egyeteme tanszékvezetőjétől immár második alkalommal kapta meg a Legacy Awardot  kiemelkedő munkájáért a Jó tanuló – jó sportoló díjat, amit a múlt szezonban is elnyert már.

A College Sports Information Directors of America pedig a tanulmányokban és a sportban egyaránt kiemelkedő teljesítménye alapján ítéli oda a CoSIDA Academic All-District® Women’s Track & Field / Cross Country Team díjat az USA legjobb sportolóinak.

Újabb versenyén ezüstérmes helyezést ért el

Május 26-27-28-án rendezték meg a Nationalst Allendale-ben (Michigan) a Grand Valley State’s Lacrosse & Track Stadiumban, ahová 800 és 1500 méteren is bejutott.

A Nationalson (az USA egyetemi sportjának nemzeti bajnoksága), az első versenynapon az 1500 m előfutamából Nati az ötödik helyről nagyot hajrázva a második legjobb idővel jutott a döntőbe. (4:23,05)

A második versenynapon a 800 m előfutamában vett részt. Rögtön beállt az első helyre, és tartotta is pozícióját, amikor 1.30-nál, 20 méterrel a cél előtt ráléptek a sarkára, amitől lejött a cipője. A versenyt befejezte egy cipőben is, de csak a 7. helyet tudta megszerezni futamában, így 800 méteren nem jutott be a döntőbe. Ideje:2.13,47

Az utolsó napon következett az 1500 m döntője. 200 méterrel a vége előtt a 6. helyen állt, végül a 10. helyet szerezte meg. Ezzel kevesebb, mint egy másodperccel maradt le a 8 személyes dobogóról az USA legrangosabb döntőjében, a nemzeti bajnokságon. Ideje:4:25,26 Az Academy of Art University női csapata a 4. helyet szerezte meg.