Nemzetközi Gyaloglóverseny

Dudince, 2023.03.25.

A riói és a tokiói olimpiát is megjárt Oláh Barbara tavaly váltott 20 kilométerről 35-re, és az első versenyén igen biztató 2 óra 58 perces időt ment. Amennyiben megismételte volna ezt az eredményt, gyakorlatilag megváltotta volna a jegyet a nyári budapesti világbajnokságra.

– Az előjelek sajnos nem voltak biztatóak, hiszen az amúgy remekül sikerült év eleji portugáliai edzőtábor után kétszer is lebetegedett. A kihagyás hatással volt a későbbi felkészülésére és a szlovákiai versenyzésére is – mondta Tóth Sándor, a Kopp Békéscsabai AC igazgatója, Oláh Barbara felkészítője. – Tizenöt-húsz kilométernél elkezdett csökkenni a tempója és végül a verseny feladására kényszerült. Sajnáljuk az elszalasztott lehetőséget, ám a rövidebb, húsz kilométeres távon még több lehetősége is lesz a vb-részvétel kiharcolására, legközelebb éppen az április 23-i békéscsabai versenyünkön.

Fiatalabb versenyzőink eredményei biztatóak az áprilisi OB előtt. Az Urbanikné Rosza Mária által felkészített gyaloglóink közül is a Kovács Alexandra eredménye kiváló, hiszen az U 20-as mezőnyben az U18-as korosztályúak között Alexandra bizonyult a leggyorsabbnak.

Helyezés Név Versenyszám Eredmény
2. Bor Benjamin 10 km gyaloglás 48:12
5. Kovács Alexandra 10 km gyaloglás 48:49

Bor Benjamin