Kovács Alexandra aranyérmes az EYOF-on

Maribor,2023.07.23-27.

Fantasztikusan szerepeltek a magyar atléták a szlovéniai Mariborban zajló XVII. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) ötödik versenynapján is.

Az 5. napon Urbanikné Rosza Mária 2 versenyzője ismét rajthoz állt. Kis Petra Sára a svédváltóban futotta a 400m-t. A végső hajráiig megvolt az esély a továbbjutásra, Petra nagyon szépen futott, mindent megtett ezért. A leány svédváltó a 13. helyen végzett 2:11.55 idővel.
Szintén az 5. napon  a záró számban az 5000 m gyaloglásban állt rajthoz Kovács Alexandra, aki múltévben bronzérmet szerzett az EYOF-on. Óriási magabiztossággal végig nagy előnnyel szenzációs ritmusváltással, csodálatos győzelmet aratott. – értékelte a tanítványát edzője.

A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club gyaloglója a dobogó legfelső fokára állhatott, s immár EYOF aranyérem tulajdonosa.

„Tavaly Kovács Alexandra úgy lett EYOF-bronzérmes 5000 méteres gyaloglásban, hogy fél perces büntetés után küzdötte fel magát a dobogóra. Ezúttal viszont kétség sem férhetett Urbanikné Rosza Mária tanítványának elsőségéhez. A Kopp Békéscsabai AC kitűnősége 22:42.91 perccel magabiztosan ért célba mindenkit maga mögött hagyva, és megérdemelten szerzett aranyérmet.

 

„Boldogabb vagyok, mint amilyennek látszódom! A hét folyamán összegyűjtöttem azt az energiát, ami kellet ehhez a győzelemhez. Hálás vagyok mindenkinek, aki bízott bennem, szurkolt nekem, és különösen edzőmnek, Urbanikné Rosza Máriának. Ranglistavezetőként éreztem, hogy van rajtam némi nyomás, de ahogy itt Mariborban teltek-múltak a napok, ez eltűnt. Szép lett volna egyéni csúcsot gyalogolni, de a mostani győzelmemhez erre nem volt szükség. A tavalyi versenyt nehezebbnek éreztem, mint a mostanit, és nem a 30 másodperces kiállítás miatt” – idézi Alit a MOB-portál.