22. éve Gyermek Atlétikai Élménytábor Békéscsabán

Békéscsaba, 2023.08.28.-31.

Nem mindennap fordul elő Békéscsabán, hogy válogatott atléták irányítsanak foglalkozást, nos, a Tünde Utcai Atlétikai Centrumban hétfőn kezdődik és csütörtökön zárul az atlétikai gyermek élménytábor.

A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club edzői mellett válogatott atléták adják az instrukciókat az óvodás és általános iskolás korú gyermekeknek. A lelkesedésre nincs most sem panasz, a kisebbek és nagyobbak is igyekeznek, isszák az edzők és felnőtt atléták szavait, miközben ámulattal figyelik a válogatott atlétáinkat, belepillantva a sportok királynője valamennyi versenyszámába.

A tábort kettős céllal rendezzük már 22. éve. Itt a kicsik belekóstolhatnak az atlétika minden számába, miközben sokak itt ragadnak, s az atlétikai edzések a mindennapi programjukká válik.

A példaadás a nevelés fontos eszköze, ezért hagyomány, hogy minden versenyszámot a klub egy-egy élversenyzője mutat meg. Az atlétika mellett számháború, strandolás, arcfestés, kalandpark, éjszakai bátorságpróba, mind a tábori program része – összegezte a mozgalmas hetet Tóth Sándor igazgató és a táborvezetők: Benkő Balázs edző és Budai ZoltánDiószegi Dávid, akiknek óriási része van évről, évre abban, hogy élményekkel zárják a hetet a kis atléták.