Tóth Sándor a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club igazgatója, közép -, hosszútávfutás, akadályfutó, gyalogló szakágának edzője

Tóth Sándor, a Békéscsabai Atlétikai Klub elismert mesteredzője, évtizedek óta elkötelezett az atlétika iránt.

Kiváló szakmai tudásával és elhivatottságával nemcsak sikeres versenyzőket nevelt ki, hanem generációkat inspirált a sport iránti szeretetre.
45 éve irányítja a klubot, az ország egyik meghatározó eredményességű, és példa értékű egyesületét.
Szakága a közép-hosszútávfutás és gyaloglás.
A klub egyetlen olyan edzője, aki mesteredzői címet kapott 1999-ben. 2010-ben a Magyar Atlétikai Szövetség ezüst fokozatát is elnyerte.
Edzőként több, mint 400 versenyzőt segített az országos bajnoki cím eléréshez. 4 olimpikon versenyzője: Urbanikné Rosza Mária, Urbanik Sándor, Ilyés Ildikó, Oláh Barbara akik közül nem egy gyalogló több olimpiai részvételt is maga mögött tudhat. Mellettük büszke a korábbi versenyzői közül Szabó Andrea IBV bronzérmére, Gregor László EYOF és Gimnasiade érmeire, Bogár János és Vozár Attila szupermaratoni futók emlékezetes győzelmeire.
Klubunk legeredményesebb edzője, akinek a versenyzői évente a legtöbb bajnoki címet és OB érmes helyezést érik el a klubban. Válogatott versenyzői minden évben világversenyekre is kvalifikálják magukat. Jelenlegi válogatott versenyzői közül Karsai Gábor tehetséges és elhivatott versenyzője még sok értékes eredménnyel ajándékozhatja meg.
Számára az atlétika nem csupán sport, hanem életforma és közösségteremtő erő is, amit elkötelezett személyisége is alátámaszt. Bizonyítja ezt a senior csoportja- ahol felelős beosztású felnőttek egy edzést sem hagynának ki, hogy a mesterrel felkészülhessenek a korosztályos versenyeikre: Komáromi László, dr.Kovács Mihály és Dr. Zelenyánszki Márk a fiataloknak is példát adnak a mindennapokban.
Vezetőként a klub által rendezett országos bajnokságai és szabadidős versenyei szakmai szervezője.