Erdős Péter a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club rövidtávfutás és utánpótlás-nevelés szakágának edzője

Testnevelő tanárként végeztem a TF-en 1987-ben. A Madách utcai iskolai tanítás mellett 1988 óta edzősködik a klubban. Először serdülő atlétákkal foglalkozott, majd két tehetséges futó, Kun Alice és Szél Tibor sprinterek is hozzá kerültek. Attól kezdve inkább a sprint szakág lett a specialitása. Megpróbált az akkor lehető legjobb edzésmódszerekkel dolgozni velük. Sok eredményt értek el tanítványaival, és közben gyarapodott a csoportja is, akik között a keze alatt szép számmal nevelkedtek korosztályos bajokok is.

A legtehetségesebbek többszörös felnőtt válogatottságig jutottal el a magyar atlétikában: Kun Alice 2001-ben EK győztes lett 400 m-en, Szél Tibor ugyanitt a 4.helyezett 4×400 m-es váltó tagjaként jeleskedett. Iskolát váltott, a 2-es sz., mai Kazinczy Általános Iskolába került.Az Ő érdeme is, hogy a mai napig kiváló atlétikai élet van az iskolában- több diákolimpiai győzelem fűződik a nevéhez. Bobcsek Emese, Bagi Ákos 2-es diákként kerültek Péterhez, s tehetségükkel és az elhivatott edzői munkája révén a válogatottságig jutottak el. Későbbi összetett versenyzői, köztük Lipták Villő is, csapatban és egyéniben is bajnokságot nyertek. Kovács Miklós 100-200m-es sprinter tanítványára is büszke, aki bár középiskolásként került edzőnkhöz, válogatottként fejezte be az atlétikát.
2019-től ismét két szintén nagyon tehetséges fiatal lett felkészítésében mutatta meg szakmai tudását: Nadj Levente és Steigervald Ernő 200-400 m-en több válogatott világversenyre eljutottak. Nadj Levente 300 m-es országos csúcstartó, Steigerwald Ernő pedig tagja a kétszeres 4×400 m-es országos csúcstartó váltónak. Őket edzőkollegájával, Adorján Lászlóval készítették fel a 2023.évi világbajnokságra. Versenyzőink egyetemre mentek, s októbertől Erdős Péter újra gyermek korosztályos atlétákkal foglalkozik az iskolában, akik a részt vesznek a „Kölyökből atléta” programban – tehát továbbra is az egyesületünk edzői csapatát erősíti.