Kovács Patrícia az U 18-as EB -n

U18 EB Besztercebánya 2024.07.18-21.

Csütörtökön elrajtolt az U18-as atléták Európa-bajnoksága a szlovákiai Besztercebányán. Kovács Patrícia rúdugrónk 340 cm-el 21.helyen zárta élete első világversenyét.

Bagi Árpád edzőnk a helyszínen biztatta versenyzőjét, így számolt be a látottakról: Patrícia élete első világversenyére jutott ki, nem kis meglepetésre, mivel korábbi cikkünkben elmondtam, egy komoly sérüléséből épült fel. Az Európa-bajnokságra rövid volt a felkészülésünk, ettől függetlenül szépen teljesített versenyzőnk. A 27 fős mezőnyben lett 21. úgy, hogy hat versenyzőt megelőzve az eddigi legmagasabb kezdő magasságán szállt be elsőre a versenybe. Patrícia jól mozgott, jól versenyzett, és ha picivel több szerencséje van akkor még előkelőbb helyen végezhetett volna. Úgy gondolom egy nagy élmény és tanulság volt számára/számunkra ez a verseny!

Bízom benne nem ez az utolsó ilyen szereplése volt világverseny és az új tapasztalatokkal felvértezve egy következő eseményen még eredményesebben képviselheti klubunkat! Bízunk benne, hogy sérülésmentes felkészüléssel a következő nagy versenyre is el tud jutni Patrícia!