Atlétikai Magyar Csapatbajnokság 1.divízió

Budapest, 2024.09.14–2024.09.15.

Sikerként könyveljük el az atlétikai CSB elitjében való szereplésünket

Az elmúlt évben kialakított I.II.III. divízió rendszer szerint – hasonlóan, mint a labdarúgásban-mérték össze tudásukat hétvégén Budapesten az ország atlétikai klubjai.

A 2022. évi szereplésünk alapján már 2023-ban is a legjobbak között, az I. divízióban versenyeztünk, s akkor a 6. helyen végeztünk. Idén a divízióban maradást tűztük ki célul, hiszen 3 eddigi kiváló versenyzőnk most hiányzott: Márton Anita, Steigerwald Ernő, Nadj Levente, s a férfi váltónk további tagjai.

Sérülés, iskolai elfoglaltságok is befolyásolták az előzetes várakozásunkat. Ennek ellenére csapatunk nagyszerűen küzdött. Az első napot a 7. helyen zártuk, bár tudtuk a második nap gyengébb lesz, de így is sikerült a bennmaradás, a 12. helyen végeztünk a 16 csapat közül.

A legtöbb pontot szerző versenyzőinkről:

Karsai Gábor már egy héttel ezelőtt megkezdte a pontszerzést, megnyerte a Félmaratoni Utánpótlás bajnokságot ami a CSB pontjaiba is beszámított.

Gábor szombaton újra meglepetést produkált, hosszútávfutó létére az 1500 m-s középtávon nagyobb neveket megelőzve negyedik helyre hajrázta be magát. Vasárnap 5000 m -en idei legjobbjával második helyezést ért el.

Bogdán Annabella súlylökésben az idei legjobbjával remekelt. Vasárnap irreális időjárásban a gerelyhajító számát magabiztosan nyerte.

Baukó Petra súlylökésben és diszkoszvetésben remekelt, mindkét számban a harmadik helyet szerezte meg. Az utóbbi számban megközelítette legjobbját 47,43 m

Csizmadia Áron diszkoszvető létére kalapácsvetésben érte el a CSB-n a legjobb eredményt, de a másik két dobószámban is hozta magát.

Kovács Alexandra számára most csak Madarász Viktória volt az ellenfél, mivel Oláh Barbara betegen versenyzett. Madarász szépen felvezette Alexandrát, aki bravúrosan versenyzett. Megdöntötte a junior és az utánpótlás csúcsot is, picin múlott, hogy nem került 22 percen belülre ( 22:00,25 ). Ezzel a teljesítménnyel szépen hozzájárult a csapat pontjaihoz.

Csepregi Nóra összetett versenyzőnk is jelentős pontszámmal járult hozzá a csapat eredményességéhez.

Minden versenyzőnket dicséret illet a hűvös, esős időben való küzdelméért.

Bogdán Annabella