ÉRTESÍTÉS KÖZGYŰLÉS elhalasztásáról

Értesítjük arról, hogy a Békéscsabai Atlétikai Club Elnöksége a mai napon kelt határozatával az egyesület tagjegyzékével kapcsolatosan előterjesztett kifogások miatt, a közgyűlés szabályos összehívása érdekében a

2024.szeptember 25- én (szerdán) 18,00 órára meghirdetett közgyűlés elhalasztásáról döntött.

A 2024.09.25. napjára összehívott közgyűlés indoka az egyesület alapszabályának módosítása és a tisztújítás mielőbbi lebonyolítása volt.

Az elnökség tervei szerint az új alapszabály elfogadását és a tisztújítást követően már a megválasztott új vezetőség feladata lett volna a 2023. évi CVI. törvénnyel módosult 2004. évi I. tv. (Sporttörvény) szabályozásához igazítani az egyesület alapszabályát és az egyesület keretében sporttevékenységet végzők regisztrációját a törvény 78/S §-ában foglaltak szerint elvégezni.

Sajnos terveinket előzetes elképzeléseink szerint megvalósítani nem tudjuk ezért a korábbi közgyűlés napirendjével egyező döntéshozatalt külön meghívó kibocsátása mellett 2024. október 30. napjára tervezzük.

Az elnökség 2024. 09.23-i döntése értelmében 2024.10.08. napjáig a Sporttörvény módosult szabályozásának megfelelően a tv. 1 §-a szerinti regisztrációt elvégezni szükséges.

Az elnökség álláspontja szerint a közgyűlés újbóli összehívására a regisztráció elvégzését követően kerülhet sor miután tisztázásra kerül az, hogy a sporttevékenységet végző sportolók közül, mely személyek kívánják egyesületi tagságukat fenntartani, vagy az egyesülettel tagsági viszonyra lépni.

Tájékoztatásul közöljük, hogy a regisztrációval kapcsolatosan az egyesület külön felhívást ad ki.

Békéscsaba, 2024. szeptember 23.

Tóth Sándor                                                                          dr. Juhász István

ügyvezető alelnök                                                                 elnök