Felhívás TAGMEGÚJÍTÁSRA

A Békéscsabai Atlétikai Club Elnöksége határozatot hozott, hogy a törvényi szabályozásnak (2004. évi I.tv.) megfelelően tagmegújítást hirdet: 

 2024.október 8-ig a jogviszonyról nyilatkozni szükséges.

A nyilatkozat dokumentumait itt letölthetők vagy a Kórház u. 6.sz. alatti irodában is átvehető.

Adatlap TAG jogviszonyhoz

Adatlap igazolt sportolói jogviszonyhoz

 

 

Nyilatkozni szükséges, hogy

  • meg kívánja-e újítani a tagsági jogviszonyát, vagy igazolt sportolói jogviszonnyal akar-e rendelkezni.

Ennek alapján:

  • az igazolt sportolói jogviszony hozzájárulási díja:     2000,- Ft / hó
  • a tagi jogviszony tagsági díja:                                    2000,- Ft / hó
  • Ha mindkét jogviszonyt fenntartja, mindkét díjat meg kell fizetnie: 4000,-/ fő / hó

A fizetés kezdete:2024.október 01.

Esedékessége: minden hó 15.napja

 

Igazolt sportolói jogviszonnyal járó jogok:

2004 évi I.tv. 2. §

(1) Az igazolt sportoló számára a sportszervezet köteles biztosítani a sportág jellege szerinti biztonságos sporttevékenység folytatásához szükséges feltételeket.

(2) A versenyző a sportteljesítményéhez, illetve az elért eredményeihez igazodó mértékben igényelheti a sportszervezetétől az eredményes sporttevékenységhez szükséges felkészülési, versenyzési lehetőség biztosítását.

(3) A fogyatékos versenyző felkészülésére és versenyeire az érintett sportszövetségeknek a versenyzők egészségi, illetve fogyatékossági állapotának megfelelő külön feltételeket kell megállapítaniuk.

 

Igazolt sportoló kötelezettségei:

  1. évi I.tv. 2 §

(4) A versenyző köteles:

  1. a) a tisztességes játék (fair play) elvei szerint felkészülni és versenyezni, aminek keretében tartózkodni különösen:
  2. aa) a – 4. §-ban foglaltakra is figyelemmel – doppingellenes tevékenység szabályairól szóló kormányrendelet szerinti tiltólistában szereplő tiltott szer vagy módszer alkalmazásától vagy más, doppingvétséget vagy büntetőjogi felelősségre vonást megalapozó magatartás kifejtésétől,
  3. ab) a verseny, mérkőzés eredményének tiltott eszközökkel, módszerekkel történő befolyásolásától, a fogadási csalástól,
  4. ac) a verseny, mérkőzés biztonságos megrendezését veszélyeztető, a nézők viselkedését a sportrendezvény rendjének fenntartása szempontjából hátrányosan befolyásoló viselkedéstől tartózkodni.
  5. b) a sportág jellegének megfelelő – külön jogszabályban meghatározott – sportorvosi alkalmassági, illetve szűrővizsgálatokon részt venni (sportegészségügyi ellenőrzés),
  6. c) a sportág hazai és nemzetközi versenyszabályzatában, valamint egyéb szabályzataiban foglaltakat betartani,
  7. d) a sporttevékenység során annak a sportszervezetnek, sportszövetségnek az érdekeit is figyelembe venni, amellyel igazolt sportolói jogviszonyban áll, valamint amelyik a nemzeti válogatott keretbe meghívta.

 

Az egyesület tagja jogosult:
a.) az egyesület tevékenységében részt venni
b.) az egyesület szolgáltatásait igénybe venni
c.) a közgyűlésen részt venni, szavazati jogát gyakorolni, a közgyűlés rendjének megfelelően felszólalni, kérdéseket feltenni, javaslatokat és észrevételeket tenni
d.) az egyesület irataiba betekinteni
e.) arra, hogy az egyesület tisztségviselőjévé válasszák, amennyiben vele szemben jogszabályban meghatározott kizáró ok nem áll fenn.

Az egyesület tagja:
a.) Nem veszélyeztetheti az egyesület céljának megvalósítását és az egyesülettevékenységét.
b.) Köteles a tagdíjat annak esedékességéig megfizetni.
c.) Köteles az egyesület alapszabályának, a döntéshozó szervek határozatainak reá vonatkozó előírásait, rendelkezéseit betartani.
d.) Köteles a lakcímét annak megváltozását követő 8 napon belül az elnökséghez bejelenteni.