130 induló és kiváló eredmények a Sport XXI. Egyéni versenyen

2017.május 05.  A Magyar Olimpiai Bizottság által támogatott és a Magyar Atlétikai Szövetség égisze alatt zajló egyéni verseny a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club szervezésében került megrendezésre a Tünde utcai Sportcentrumban. A Régiók átszervezése miatt két megyésre szűkülő mezőnyben a két gyulai Kölyök Atlétika csoport ismét nagy létszámban képviseltette magát a rendezvényen, de a legnagyobb létszámban természetesen a rendező klub helyi bázisiskolái az Erzsébethelyi és a Lencsési iskolák jelentek meg. Első ízben jöttek el a TITÁN TC versenyzői, akik teljesítményükkel még tovább növelték a versenyünk színvonalát. Szentesről, Gyomaendrődről, Csanádapácáról és Makóról is érkeztek gyerekek.

A kiváló feltételeknek és rendezői gárdának köszönhetően rendkívül pörgősre sikerült versenyen a kis atléták összesen 7 versenyszámból választhattak: 60m síkfutás, 60m gátfutás, magasugrás, távolugrás, kislabdahajítás, 800m- illetve 1000m síkfutás, ezekből 3 versenyszámban állhattak rajthoz, többségük ki is használta ezt a lehetőséget. A legkisebbeknek is rendeztünk versenyt a mai napon két futószámban is, az U 9-esek mezőnyében 60m-en Kis Martin (Lencsési, Békéscsabai AC) 10,10mp-el, míg Nagy Melinda (Gyula, 5. sz. Sportiskola) 10,90 mp-es eredménnyel teljesítették a távot, melyek igencsak figyelemre méltó eredmények. Nagy küzdelmet hozott az U 11-esek mezőnyében Hallai Péter (TITÁN TC) és a nála egy évvel fiatalabb Vaszkán Milán (Gyomaendrőd, Békéscsabai AC) küzdelme, előbbi 2:46,0 p-el nyerte a 800m síkfutást, a lányoknál a 9 éves Deák Réka (HÓDIÁK) 9,47 mp-es időeredménye 60m-en kiemelkedőnek mondható. Az U 13-ban Kovács Árpád (TITÁN TC) messze kiemelkedett a mezőnyből, 60 m-en 8,38 mp-el, míg távolugrásban 500 cm-rel győzött, míg a lányoknál Udvari Tamara (Lencsési, Békéscsaba) 45m-el bizonyult a legjobbnak a kislabdahajításban.

A versenyzők éremdíjazásban részesültek, melyeket ünnepélyes eredményhirdetést követően vehettek át a gyerekek a nagy létszámban részvevő szülők  jelenlétében, velük együtt pedig mindenki egy nagyon szép matricával gazdagodhatott. A következő és egyben szezonzáró Sport XXI-es versenyre a következő hétvégén, május 12-én Békéscsabán kerül sor a Pálya 1 verseny keretén belül.

A beszámolót készítette Vaszkán Gábor DKMR koordinátor

Sport-XXI.-egyeni-verseny-Jegyzokonyv 05.05.