Aranyérem a Sport XXI-es versenyen Békéscsabán

2017. május 14. A Szupermaraton előtt ismét jelesre vizsgázott a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club edzői gárdája, hiszen kiválóan megrendezett versenyt bonyolítottak le május 12-én a Dél – Kelet Magyarország Régió Sport XXI. Program keretein belül, mely a Magyar Olimpiai Bizottság által támogatott és a Magyar Atlétikai Szövetség égisze alatt zajló rendezvény volt. A két megyésre szűkülő régiónk így is szép számban képviseltette magát, hiszen 7-7 csapat indult mindkét korosztályban. Az U 11- eseknél a Gyula Implom József ÁI csapata diadalmaskodott 43,5 ponttal a Gyula 5. sz. Sportiskola és a békéscsabai Kazinczy Ferenc ÁI előtt. Az U 13 korosztályban a mieink bizonyultak a legjobbaknak 290 ponttal a Gyula 5. sz. Sportiskola és a HÓDIÁK SE előtt. Csapattagok voltak: Zhorán Milán, Balázs Ádám, Vaszkán Bence, Tóth Zoltán, Tóth Cintia, Erős Eszter, Hajdu Anna és Kiss Hanna.

Ezen a napon a kicsiknek minden versenyszámot teljesíteniük kellett: sprint váltó, gát váltó, lökés, hajítás, rúdugrás, távolugrás, 800m akadályfutás, míg a nagyoknak választaniuk kellett a 8x50m-es váltón kívül 4 egyéni számot a 60m gát, 1200m akadály, magasugrás, távolugrás, súlylökés és diszkoszvetés közül.

Ezzel a régiós versenyek erre a tanévre vonatkozó versenyeit magunk mögött hagytuk, a legeredményesebb gyerekek még az országos Diákolimpiákon megmérettetnek és ezt követően hamarosan a szünidő veszi kezdetét. A program sorozat következő állomása szintén Békéscsabán szeptemberben a Pálya 2 verseny lesz.

A beszámolót készítette Vaszkán Gábor a DKM Régió koordinátora