Világraszóló eredmények, újabb országos csúcs 110 gáton

 Gyulai István Memorial 2017.07.04.

Igazi atlétika élményben volt része mindazoknak, akik a helyszínen, vagy a televízión keresztül látták az idei emlékverseny küzdelmeit. A külföldi és a magyar atléták világszínvonalú teljesítményei sokáig emlékezetesek maradnak. 

A keddi, közel öt óra során kiváló magyar eredményeknek is tapsolhatott a hozzáértő és lelkes közönség: Dr.Baji Balázs:13,15 mp-re javított az általa tartott 110 gátas országos csúcsot, Márton Anita súlylökésben 19,48m-el győzött.

A férfiak 110 méteres gátfutásában Baji Balázsért szoríthattunk, aki nagyon jó formában várta a hazai versenyt. Országos csúcstartónk az olimpiai bajnok, a világbajnok és a világcsúcstartó ellen is futott. Közülük Omar McLeod, Rio bajnoka volt a leggyorsabb, szenzációs versenycsúccsal, 12.96 másodperccel ért célba. Ezzel, mint utóbb kiderült, a nap legértékesebbnek számító eredményét és ezzel a Spiriev Bozsidár – trófeát is magáénak tudhatta. Baji Balázsnak is volt oka ünnepelni, mert 13.15-ös, újabb országos csúccsal igazolta remek formáját, és negyedik helyen végzett a világszínvonalú mezőnyben.

„- Jól elkaptam a rajtot, éreztem, hogy jó helyen vagyok” – nyilatkozta Dr. Baji Balázs, aki nyolc századot faragott saját, júniusban elért országos rekordján. Hozzátette: ennek ellenére ez nem volt egy jó futás, mivel kicsit „szétesett” a végére. Baji idén harmadszor javította meg az országos rekordot 110 méter gáton.

Az ünnepélyes pillanatokat követő női súlylökésben Márton Anita egészen kiváló sorozatot produkálva nyert. Az olimpiai bronzérmes versenyzőnk már az első sorozatban jelezte, hogy ezúttal nagy eredményre lehet számítani tőle.

Elsőre 18,27 méterrel nyitott, ami „bemelegítésnek” több mint biztató volt, majd másodikra már 19,23 métert lökött. Atlétánk tulajdonképpen végig magával versenyzett, s ugyan a harmadik és negyedik sorozatban nem javított, ötödikre ismét kiválóan beletalált a dobásba, így 19,48 méterrel nyerte a versenyt.

„- Nagyon örülök a győzelemnek, s annak, hogy jó sorozatot tudtam dobni” – nyilatkozta a verseny után a békéscsabaiak atlétája. „- Volt egy nehezebb időszakom, de úgy tűnik, sikerült kilábalnom belőle. A fő cél továbbra is a londoni világbajnokság.”

A Szuper Liga versenyszámokban a Magyar Nagydíj első napján

Gregor László 1500 m-en az idei legjobbjával, 4.10,07, 2. helyezést, Kovács Miklós 200 m-en 21,75-ös idővel 6. helyezést ért el.