Szignó és kézlenyomat: Márton Anita az olimpia végéig Békéscsabán

2017.11.30.

Múlt évben a Szilveszteri Futógálán mázas nyomat készült 2 világklasszisunk tenyeréről.

2017-es év a versenyzőink révén újabb felejthetetlen sikereket hozott a klubnak, s eljött az ideje, hogy kihelyezzük, és a békéscsabai polgárok előtt is rendszeresen láthatóvá tegyük a fiatalok példaképeit – jelképesen a klasszisaink kéznyomatát.

Megkeresésünkre, Szente Béla igazgató úr méltó helyet talált a táblák elhelyezésére a Csabagyöngye Kulturális Központban.

A kőnyomattáblákat csütörtökön délután a klub világversenyeken sikeres sportolói leplezték le.

Ezt követően Márton Anita, edzője Eperjesi László, és Tóth Sándor, a Kopp Békéscsabai AC igazgatója szignózta a tokiói olimpia végéig szóló szerződést.

Az ünnepség nyitányaként Király Alexandra, a Csabai Színistúdió és a Jókai színház növendéke énekelt Rázga Áron művésztanár zongorakíséretével.

 Herczeg Tamás önkormányzati tanácsnok, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatóhelyettese elmondta, már a Csabagyöngye öt évvel ezelőtti megnyitásakor felmerült, hogy ki lehetne egy olyan teret alakítani, amelyen egy „Büszkeségek fala” is helyet kapna. Czeglédi Katalinék segítettek abban, hogy vágyunk valóra váljon – mondta Herczeg Tamás.

Dr. Ferenczi Attila önkormányzati tanácsnok, köszöntötte a két világklasszist. Anita és Balázs mesélt kezdeti békéscsabai sportélményeikről, a Kórház utcai emlékekről.

  • A legmaradandóbb klubhoz köthető emlékem az idei belgrádi fedett pályás Eb, melyen sok békéscsabai szurkolt nekem a helyszínen – emlékezett a súlylökő.

Baji Balázs inkább érzéseket említett, a békéscsabai klubbeli családias légkört.

– Itt mindig otthon érzem magam – mondta a gátfutó, akitől a klub nem búcsúzik, bár a Bp-i Honvédban folytatja a sportot, ide mindig hazajön.