Szupermaraton: aláírták az előszerződést

2017.december 13.

Békéscsabán a városházán sajtótájékoztatót tartottak a 21. Nemzetközi Szupermaraton előszerződésének alkalmából, melyet 2018. június 2-án, és 3-án rendez meg a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club.

Bognár Levente, Arad alpolgármestere azt emelte ki, hogy a százhatvanezer lakosú város örömmel fogadja a hozzájuk érkezőket. Az idei szupermaratonon májusban több mint ezerhatszáz vendég — köztük ezerkétszázan kerékpárral —érkezett Aradra, akik jól érezték magukat. — A szupermaraton már évek óta nemcsak egy sportrendezvény, hanem a két város kapcsolatát, és a térség városait, és településeit reprezentáló nemzetközi esemény.

Tóth Sándor, a rendező Kopp Békéscsabai Atlétikai Club ügyvezető igazgatója így fogalmazott: — Az eddig húsz esztendő kötelez bennünket. A két nap során érintett településeken igazi népünnepély a szupermaraton. Mezőkovácsházán és Medgyesegyházán már évek óta olyan vendégszerető csapatok dolgoznak a rendezvény sikeréért, akik minden elismerést megérdemelnek.

Hegedűs Sándor, az Autó Mobil Körös Kft. békéscsabai márkakereskedésének vezetője elmondta, két éve lettek partnerei a rendezvénynek. — Csapatot is indítunk, a Skoda néven induló férfi váltónk tavaly, és 2017-ben is győzni tudott. Jövőre is támogatjuk a rendezvényt, és bemutatjuk a cégünk új gépkocsiját, a Skoda Karoq városi terepjárót. A tájékoztató végén Bognár Levente, Kiss Tibor és Tóth Sándor aláírta a 2018-as szupermaraton rendezéséről szóló előszerződést.