Márton Anita első fedett pályás versenyén VB szintet lökött

Sokan használták ki a versenyzési alkalmat a Budapesti Atlétikai Szövetség  idénynyitó régiós bajnokságán a BOK csarnokban. Rajthoz állt a hazai atlétika két kiemelkedő eredményeket elérő képviselője, dr.Baji Balázs és Márton Anita  is – és mindketten jó eredménnyel, a Birmingham-i fedett VB-re kvalifikáló teljesítménnyel indították. Anita  első kísérletével 18,23 méterre  lökte a 4 kg-os súlygolyót.

Márton Anita: „- November elején kezdtük a téli alapozást, amely december végéig tartott és jól sikerült, semmilyen sérülés nem hátráltatott. Békéscsabán, Szegeden, Budapesten készültem az idényre. Maximálisan végig tudtam csinálni az időszakot. Most három hete kezdtünk lökni, előtte igazából nem is volt súlygolyó a kezemben, már több mint két hónapja. Az elmúlt két hetet itt Pesten töltöttük edzőtáborban, hogy tudjunk versenykörülmények között készülni, lökni.

Úgy gondolom, hogy jól sikerült, jóval az eddigi versenyszezon kezdés előtt járunk, korábban volt ez a verseny, mint az eddigiek. Elsőre sikerült a VB szintet meglöknöm, aminek nagyon örültem, ez is mutatja, hogy az időszakhoz képest jó formában vagyok. Fizikailag minden maximálisan rendben van, technikailag vannak még apróságok, amit folyamatosan javítunk.

A VB-re időzitjük a formát, addig három versenyem lesz, egy külföldön, február 11-én Sassnitzban, majd az OB és egy a VB előtt idehaza.”