Apáti Bence versenyzőnk döntőbe futotta be magát Győrben

2018.07.05.

 Győrben, az Olimpiai Sportparkban megkezdődött U18 Európa bajnokságon már az első napon kiváló hangulatot teremtettek az atléták és az Őket lelkesítő szurkolók. A magyar csapat csütörtök délelőtti továbbjutói mellé a délután rajthoz állt 18 versenyzőből nyolc jutott be a versenyszáma döntőjébe, közöttük 1500 méteren Tóth Sándor tanítványa, a taktikusan futó Apáti Bence, aki megnyerte előfutamát/4:00,62 p – és döntőzhet szombat délután.

A NEMZETI SPORT így írt versenyzőnkről:     

A délután-este egyik legszebb jelenete számunkra Apáti Bence futása volt 1500 méteren, hiszen saját maga csodálkozására is tíz méterrel megnyerte a futamát.

 „Engem is meglepett, hogy nálam jobb idővel rendelkező versenyzők nem tudták tartani velem a lépést… – mondta percekkel később a vegyes zónában, még mindig alig kapva levegőt. – Nagy energiát ad nekem ez a futamgyőzelem, de most a legfontosabb a regeneráció.” 

Éppen ezért menekült is a kérdések elől, és amikor arról érdeklődtünk, mit vár a szombat esti döntőtől, csak annyit mondott: „Ugyanezt.”

 Urbanikné Rosza Mária versenyzője Zahorán Petra első világversenyén 21. helyezett 5000 m-es gyaloglásban, 26:59,77-es időeredménnyel.