Szvetlána új pályacsúccsal győzött

Nem csak a 111 kilométeres távval, de a nagy meleggel is megküzdöttek az UTT idei résztvevői.

111 kilométert futottak a hőségben, megküzdve önmagukkal és az időjárással. Az Ultrabalaton kistestvéreként emlegetett második Ultra Tiszta-tó versenyen Csécsei Zoltán és versenyzőnk Zétényi Szvetlana lettek a leggyorsabbak egyéniben.

Az UTT női győztese Zétényi Szvetlána 10:26:04  ( Kopp Békéscsabai Atlétikai Club )

  1. Szabó Csilla 10:35:35
  2. Horn Zsanett 11:04:46

Szvetlanát kérdeztük:

Hogyan készültél a versenyre? Edzőverseny vagy célverseny volt idén az UTT?

Szvetlana: Sajnos ez az évem nem a versenyre való felkészülésekről szólt. Ez év első két hónapja egy sérülés miatt teljes leállást jelentett, márciusban kezdtem újra futni. Szinte a nulláról indultam és a távokat nagyon kis lépésben növeltem csak. A verseny előtt 2-3 hetem maradt a normális ultrafutó edzéseket elvégezni, ekkor már ment a heti 100-120 kilométer. Nem ez volt ebben az évben a célversenyem, de az első igazi ultrám 2018-ban. Egy bizonyításnak szántam, hogy meg tudom-e futni a 100 kilométer feletti távot. Sajnos ebben az évben a sérülésem miatt sok jó versenyt ki kellett hagynom.

Beszéljünk a versenyről magáról: Milyen taktikával futottál? Sikerült a terveket tartani, esetleg volt holtpont?

Szvetlana: Egy dolog érdekelt csak: végig futni a távot, és figyelni egy megfelelő tempóra. Sem az órámat, sem a versenytársaimat nem néztem, igyekeztem kizárni a külvilágot és egy kicsit élvezni, hogy végre hosszút futok. A verseny második felében már láttam, hogy ebből lehet valami, és ekkor már az óra és a többi lány is érdekelt. Konkrét holtpontom nem volt, de küzdöttem a meleggel, és néha jól esett egy pár méter séta is. A szokásos frissítést alkalmaztam, a bevált biciklis kísérőmmel, egyik sem hagyott cserben. A pályát még nem ismertem korábbról, de az alföldi sík terep és a gát nem volt idegen a számomra. Minden frissítő pontnál volt jég, így már a verseny korai szakaszában tudtam hűteni magamat és a kedélyeket. Nem ez volt az első ultrám, de a szokásos nehézségeket ezen a versenyen is megéltem, de túllendültem rajtuk.

Pályacsúcsot futottál, feltételezem ez elégedettséggel tölt el. A szép eredmény ellenére lenne bármi, amit ma indulva az UTT-n máshogy csinálnál? Illetve még egy kérdés, mi a következő n

agy célod?

Szvetlana: Az eredménnyel teljesen elégedett vagyok, a pályacsúccsal kapcsolatban nincsenek illúzióim. Ez volt a második rendezés, még sok nagy eredményt fog látni ez a verseny. Jövőre szeretnék egy pár perccel jobbat menni. Nekem minden perc ajándék volt a sérülés után, így semmit nem csinálnék másképp. Esetleg, ha egy kicsit gyorsabban tudtam volna beérkezni, az klasz lett volna. Ez a verseny volt a „belépőm” életem második 24 órás megmérettetésére. Ebben az évben az lesz a fő célom.