Versenyzőink kétszer is dobogós helyekkel öregbítették Békéscsaba hírnevét Szlovákiában

   1.Bardejov (SLO) 2018.12.22.

A Kopp Békéscsabai Atlétikai klub versenyzői Gregor László, Diószegi Dávid és  Pap Csilla a téli hónapok közepette újabb versenyt céloztak meg. Ismét Szlovákiába utaztak, Bardejov városába.  “8,5 km volt a táv, a kissé hullámos pályán, ( +-76m)  5 kört kellett teljesítenünk. Sajnos végig szakadó esőben futottunk ami jelentősen befolyásolta a hőérzetünket- számolt be Gregor László.

Mindezek ellenére mindkét felnőtt versenyzőnk dobogóra állhattak: Laci a 2. helyet, Csilla pedig a 3. helyet szerezte meg. Nem volt könnyű verseny, de ilyenkor télen egyébként is nehéz kimozdulni a komfortzónából ezért hasznos versenynek mondhatjuk mindannyiunk számára.

2. Bardejov (SLO) 2018. 12.26.

A klub két atlétája az ünnepek után ismét folytatták nemzetközi a versenyzéseiket. Bardejovban, Szlovákiában futottak egy 10km es országúti versenyt, melyről a már a hazavezető úton beszámoltak: “Az év utolsó előtti versenyét teljesítettük december 26-án. Több kiváló ukrán,  szlovák és cseh versenyző is színesítette a mezőnyt. Hideg, havas reggelre ébredtünk a verseny napján. Persze ez nem is meglepő így decemberben, bár mi mégis reménykedtünk a jobb időjárásban. Mindketten taktikusan versenyeztünk, hiszen a hideg sokat kivesz az erőnkből, így nem lehetett kockáztatni. Az utolsó kilométereken picit váltogatott tempóban igyekeztünk leszakítani a mezőnyt.Ez a taktika többé, kevésbé össze is jött. Én 3. helyen Laci pedig győztesként végzett- nyilatkozott Pap Csilla versenyzőnk.

Legközelebbi és egyben az évi utolsó versenyünk a békéscsabai 31.OTP Szilveszteri futógála lesz.