Márton Anita a sérülése utáni első versenyén EB szintet lökött

Budapest BOK Csarnok 2019.01.19.

Budapest régió Nyílt Fedett pályás Bajnokságával megkezdődött a 2019. évi hazai, tető alatti bajnoki versenyidény.

A január 19-i idénynyitón, hosszú kihagyás után ismét rajthoz állt versenyzőnk Márton Anita, a súlylökés fedett pályás világbajnoka. A dobókörnél összegyűlt szép számú hozzáértő közönség bíztató tapsa közepette a Kopp Békéscsabai AC versenyzője 17,22 méteres  teljesítménnyel nyitotta téli versenyszériáját.

„- Három hete kezdtünk el lökni, amely nem indult könnyen – mondta Anita az eredményhirdetés előtt. Edzőmmel, Eperjesi Lászlóval együtt örülünk ennek a 17 méter feletti lökésnek, ami EB-szint is lett. Még nem találtam bele egyetlen egy lökésbe sem, kell még egy kis idő, hogy visszaszerezzem a régi önmagamat.

Szerencsére elég sok versenyem van. Jövő héten Bostonban állok dobókörbe, az első Word Indoor Tour állomáson. Majd Torun, Düsseldorf a nemzetközi program és közben a hazai versenyeken is elindulok.

„- Gyakorlatilag az egész alapozást szinte a nulláról kezdtük – tette hozzá Eperjesi László, a fedett pályás vb győzelme mellett kétszeres fedett Európa-bajnok, kilencszeres fedett magyar bajnok atlétanő edzője. –  Az igaz, hogy Anita a kimaradt időszakban felsőtestre tudott dolgozni, de az oly fontos lábmunka teljesen kimarad, nem terheltük. Ezt november elején kezdtük el. Most teljesen rendben van, minden munkát el tud végezni.

Fizikálisan olyan állapotban van, mint tavaly a világbajnokság megnyerése előtt. A technikai oldalt kell fejleszteni, ez is fokozatosan, napról napra változik, egyre jobban beletalál. A mai eredmény annyi, amit vártam tőle, 17,20 métert borítékoltam a verseny előtt. A jövő heti bostoni viadalon akár a 18 métert is elérheti.”